Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, bilişim teknolojilerinden daha fazla istifade edebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Tarım Ekonomisi Bölümü, önümüzdeki bir ay içerisinde modern teknolojik imkanlara sahip bir bilgisayar laboratuarına kavuşturulacak.
KIZILOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semiha Kızıloğlu, bilişim teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanabilmek için modern bir bilgisayar laboratuarı kuracaklarını bildirdi. Bilimsel Araştırma Projesi olarak Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle oluşturulacak laboratuarda, lisansüstü ve doktora eğitimlerinin verileceğini kaydeden Bölüm Başkanı Kızıloğlu, böylece büyük bir ihtiyacın ortadan kaldırılmış olunacağını dile getirdi. İçerisinde 16 adet bilgisayar bulunacak olan laboratuarın, modern teknolojinin en güncel hali olacağını dile getiren Kızıloğlu, Ziraat Fakültesi’nin, Atatürk Üniversitesi’nin ilk ve en eski yükseköğrenim çatılarından birisi olduğuna dikkati çekerek, “Gerek fakültemizde ve gerekse bölümlerimizde her türlü teknolojik altyapıyı oluşturmaya, öğrencilerimize olduğu kadar, akademik kadromuzu da, bu imkanlardan faydalandırmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Tarım Ekonomisi Bölümü’nde 4 profesör, 2 doçent, 4 yardımcı doçent, 1 okutman ve 5 de araştırma görevlisinin bulunduğunu kaydeden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kızıloğlu, bölümde yürütülen ulusal, ülkesel ve bölgesel nitelikli projelerin, son yıllarda gündemde sıkça kaldığını ifade etti.
KIZILOĞLU: NİTELİKLİ PROJELERLE TÜRK BİLİMİNE HİZMET VERİYORUZ
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semiha Kızıloğlu, Tarım Ekonomisi Bölümü olarak, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında 12 proje hazırladıklarını kaydederek, bu bilimsel araştırma çalışmalarının yürütülmesi noktasında 56 bin liralık mali destek aldıklarını bildirdi.
Bunun dışında TÜBİTAK ile de ortak 2 proje yürüttüklerine vurgu yapan Bölüm Başkanı Kızıloğlu, “Bölümümüz, uluslararası geçerliliği bulunan bilimsel araştırma projeleriyle yöremizdeki tarımsal faaliyetlerin yanında, ülke tarımına da büyük katkılar sunmakta ve yeni ufuklar belirlemektedir. Bu bakımdan çok daha verimli ve kaliteli çalışmalar yürütmek adına gerekli teknolojik altyapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Fakültemiz ve bölümümüz, ilerleyen dönemlerde yine uygulanabilir ve sürdürülebilir nitelikli daha birçok projeyle Türk bilimine katkı sunmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.