Atatürk Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl kurulan Su Ürünleri Fakültesi, daha şimdiden yabancı öğretim üyesi ve öğrencilerin ilgi odağı oldu. Irak ve Fransa’dan öğretim üyeleriyle öğrencileri ağırlayan Su Ürünleri Fakültesi’nin kapıları, Temmuz ve Ağustos aylarında ise, İran ve yine Fransa’dan gelecek olan bilim adamlarıyla öğrencilere açılacak.
YABANCI ARAŞTIRMACI İLGİSİ
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, yabancı öğretim üyeleri ve öğrencilerin çekim merkezi haline geldi. Irak Musul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Alaa Al Hamdani ile Fransa Grandpierre Avrelien Hospital Clament’ten Tison Henri isimli akademisyenler, beraberindeki öğrencilerle birlikte yaz stajını yapmak üzere Su Ürünleri Fakültesi’ne geldiler. 2 ve 3’er aylık periyotlar halinde sürdürülecek olan yaz stajlarında Su Ürünleri Fakültesi uygulama üniteleri ve laboratuar imkanlarından faydalanacak olan yabancı bilim adamları ve öğrenciler, aynı zamanda Erzurum’un su ürünleri potansiyelini uluslararası platforma taşımış olacaklar.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Atamanalp, kısa bir süre önce kurulmuş yeni bir fakülte olmalarına karşın, uluslararası bilim kulvarında yerlerini aldıklarını söyledi. Bilimsel araştırma ve yaz stajı yapmak üzere çeşitli ülke ve üniversitelerden Su Ürünleri Fakültesi’ne gelen doçent düzeyindeki bilim insanlarının, yaz boyunca Erzurum’da bilimsel birçok çalışma yapacaklarını kaydeden Atamanalp, Temmuz ve Ağustos aylarının da, bu anlamda oldukça hareketli geçeceğini dile getirdi.
ATAMANALP: ULUSLARARASI STANDARTLARDA BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ…
Temmuz ve Ağustos aylarında hem İran, hem de Fransa’dan yine bilim adamı ve öğrencileri ağırlayacaklarını ifade eden Dekan Atamanalp, “İran’dan gelecek olan yabancı konuklarımız Su Ürünleri Fakültemizde yüksek lisans yapacaklar. Fransa’dan gelecek olan misafirlerimiz ise, atıksuların iyileştirilmesi, su ürünleri tesisleri ve çevre ilişkisi gibi konularda yaz stajı yapacaklar.” diye konuştu.
Farklı ülkelerden yabancı araştırmacıların Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne gösterdikleri ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Dekan Atamanalp, “Fakültemiz henüz kurulmuş bir fakülte olmasına rağmen, altyapımız uluslararası standartlara sahip. Uygulama merkezlerimiz, tesislerimiz, ünitelerimiz, geçmişte su ürünleri alanında yapılmış olan birçok bilimsel araştırma ve yürütülen projeler, fakültemizin yabancı bilim insanları ve öğrencilerin ilgisini çekiyor. Su Ürünleri Fakültesi olarak, bu tür etkinliklerin ev sahipliğini yapıyor olmak bizim için mutluluk verici bir olay. Bununla birlikte fakültemizin uluslararası bilim platformunda yerini almış olmasından da, gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.