Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, “Kiremitlik Tepe’de yapılan atlama kuleleri, tıpkı İstanbul Boğazı gibi, Türkiye’nin sembolü olacak.” dedi. Çintimar, Kış Oyunları kapsamında Kiremitlik Tepe’de yapılan Atlama Kuleleri’nin, tıpkı İstanbul Boğazı gibi, Türkiye’nin sembolü olacağını öne sürdü.
Kış oyunlarına ev sahipliği yapmış olan turizm merkezleri arasında, en yüksek atlama kulelerine sahip olan ilin Erzurum olduğuna dikkati çeken Çintimar, genelde 90 ve 120 metre arasında inşa edilen kulelerin, Kiremitlik Tepe’de 125 metre olarak inşa edildiğini söyledi. Hem görsellik, hem de işlevsellik açısından Erzurum’da yapılan kulelerin, dünyadaki benzerlerinden çok farklı olduğunu belirten Çintimar, “Bizim sahip olduğumuz atlama kuleleri, her yönüyle dünyadaki tüm kulelerden farklı özellikler taşıyor.” diye konuştu.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kiremitlik Tepe’deki Atlama Kuleleri’nin, hilal şeklinde olduğuna vurgu yaparak, “Kulelerin mimari tarzı, hilal şeklinde yapıldı. En üst katında cafeteryaları bulunan kulenin, gövde kısmında ise, 5 ayrı hilal bulunuyor. Bu hilaller de, 5 ayrı kıtayı temsil ediyor ve her bir hilal ayrı renge sahip.” şeklinde konuştu.
Atlama Kuleleri’nin tüm tesislerle birlikte gelecek neredeyse tamamlan üzere olduğunu belirten Çintimar, “Bugün Türkiye uluslararası anlamda İstanbul Boğazı ile sembolize ediliyor. Kiremitlik Tepe’deki Atlama Kuleleri, inanıyorum ki, bundan böyle Türkiye’nin yeni sembolü olacak. Bu kuleler, Erzurum’un güneyden girişine de estetik kazandırdı.” dedi.
Öte yandan üzerinde birçok hastanenin bulunduğu Çat Yolu’na cepheden bakan Atlama Kuleleri, vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. 20, 40, 60, 95 ve 125 metre uzunluğunda 5 ayrı kulenin inşa edildiği Kiremitlik Tepe, yıllar önce bu bölgede kayak ve çeşitli kış sporları yapıldığı için eski günlerine yeniden dönmeye hazırlanıyor. Kiremitlik Tepe ve Çat Yolu’na ayrı bir estetik kazandıran Atlama Kuleleri’nin, 2011 Kış Oyunları için yapılan tesislerden en gösterişlisi olduğunu söyleyen vatandaşlar, kulelerden şehre bakmanın ise, insana ayrı bir keyif verdiğini ifade ettiler.
Bu arada dünyanın en uzun atlama kulelerine Erzurum’un sahip olmasından gurur duyanlar olduğu gibi, söz konusu tesislerin ne için kullanılacağını bilmeyenler de var. Kimi vatandaşlar, atlama kulelerinin 2011 Kış Oyunları için kullanılacağını bilmezken, kimileri de, büyüleyici görüntüye sahip kulelerin, Palandöken’de kullanılan gondollift sisteminin bir parçası olduğu yorumunu yapıyor.