Kartal, Barcelona'ya kaptırmadığı Muhammed Demirci'nin ardından Grasshoppers'ın göz koyduğu 11 yaşındaki Ozan Saygı'yı da renklerine kattı. Hakkari Yüksekova doğumlu minik yetenek, polisiye olaylara karışmayıp kendisini futbola verince, hayalleri gerçek oldu. "En büyük hedefim Türk Milli Takımı" dedi.
Her ilin kendi valilikleri tarafından, barış ve kardeşlik için gerçekleştirilen 'Altın Çocuklar' projesi seçmeleri sonucunda oluşturulan Anadolu Spor Akademisi Futbol Takımı'nda oynayan Saygı, Beşiktaş'a transfer oldu.
Altın Çocuklar projesi kapsamında Hakkarili çocuklardan oluşan Anadolu Spor Akademisi futbol takımında oynayan Ozan Saygı, bir süre önce İsviçre'nin Grasshoppers takımına transfer olmuştu. 21-24 Ekim'de Hollanda'nın Zwolle kentinde gerçekleştirilen Mini Minikler Dünya Kupası Şampiyonası'nda Norveç,İsveç,Hollanda,Danimarka ve izlanda'nın takımlarına gol olup yagan asa 53 gol atı 2 gol yedi Raman Kaplanın 22 Gole gol kralı oldugu turnuvada birinci olan Hakkarili çocuklardan oluşan takımda yer alan Saygı, Grasshoppers'a gitmek üzereyken Beşiktaş izleme komitesinden "Ömer Gülen'in" dikkatini çekince Türkiye'de kaldı.
Riva'daki Milli Takım tesislerinde Beşiktaş ile ASA Spor arasında oynanan hazırlık maçını izleyen Gülen, minik sporcuyla ilgili Beşiktaş Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü "Ulvi Güveneroğlu’na" transfer edilmesi yönünde rapor verdi. Tercihini Grasshoppers yerine Beşiktaş’tan yana kullanan Ozan Saygı’ya, Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü "Özcan Şimşek’in" de destek vermesi üzerine minik futbolcu, Beşiktaş Kulübü’ne transfer oldu.Ozan, “Ben zaten Beşiktaşlı’ydım. Grasshoppers’a gidecektim ancak Beşiktaş isteyince kararımı değiştirdim. Zaten büyüklerim de öyle uygun gördü” dedi.
Geldiği bölgede zaman zaman yaşanan polisiye olaylara karışmayan ve kendisini dersleri ile futboluna adayan Ozan’ın en büyük hedefi ise Türk Milli Takımı. Minik futbolcu, “Yurt dışında oynamayı tabii ki istiyorum ama ondan önce hayal ettiğim bir şey var; Türk Milli Takımı’nın formasını giymek en büyük hedefim” diye konuştu.
Örnek aldığım futbolcu Quaresma. Beşiktaş'ın ikinci Q7'si olmak istiyorum. Ben de orta sahada oynuyorum. Eğer karşılaşırsam, ayağının dışıyla attığı pasları soracağım.
'Hakkari'den ayrılırken arkadaşlarım 'Bizi unutma. Biz seni unutmayacağız. İnşallah iyi bir futbolcu olursun. Ünlü olunca yine gel' dediler. Beşiktaş'a gitmeme çok sevindiler.'
"Çok özel bir beslenmem yok. Sabahları ballı süt içiriyorlar bana. Köy yumurtası yiyorum. Akşam yatarken bir kase yoğurt yiyorum. Yumurtaları memleketten getiriyorlar."
"İnönü Stadı'na hiç gitmedim. Televizyondan izlerken çok heyecanlanıyorum. Taraftar grubu Çarşı'nın içine girip tribünlerde Beşiktaş için tezahürat yapabilirim.”
5 Mayıs 1999'da Hakkari'de doğdu. Annesi ev hanımı, babası çiftçiydi. Babasını 2002 yılında bir trafik kazasında kaybetti. 3 kardeşiyle birlikte hayata tutundu. Hakkari Atatürk İlköğretim OkulU'nda okudu. Artık eğitim hayatı İstanbul'da sürecek ve dayısının yanında kalacak. Resmen Beşiktaşlı olduğu ve onun adına büyüklerinin imza attığı gün, 29 Ekim'di. Yani onun esas kariyeri, bir Cumhuriyet Bayramı gününde başladı.
Ozan Saygı, sadece futbolcu olmayı hayal etmiyor. Amaçlarından birisi de üniversiteyi mutlaka okumak. Seçtiği meslek ise mühendislik. "Niye mühendislik? Mühendis olabilirsen ne yapmak istersin?" diye sorduğumuzda şu cevabı veriyor: "Hakkari'ye yol lazım. Hakkari'nin yollarını yapmak için mühendis olmak istiyorum". Futbolla beraber okulunu devam ettirebilmesi, kuşkusuz büyük bir özveri gerektiriyor. Umarız bahtı açık olur ve Ozan bunu başarır. Antrenörleri Ozan için, "Bu çocuk, geldiği şehirdeki diğer çocuklara ve ailelere örnek olacak. Beşiktaş da diğer kulüplere örnek teşkil edecek" diyor.
İstanbul'un en çok trafiğinden korkmuş. "Burada yol var ama yine eve gidemiyorsun" diyor. Boğaz Köprüsü'ne ise hayran. Sık sık gidip görmeyi arzuluyor.
Asa genel koordinatörü Özcan Şimşek'e çok özel teşekkür ediyor Hakkari'ye birilerinin gezmek için gelmediği bir ortamda gelip bizleri seçti ve buralara kadar taşıdı.