2011 Kış Oyunları, hediyelik eşya sektörünün yeni gözdesi haline geldi. 2011 Kış Oyunları’na ait figürler, çinilerin üzerinde hayat bulurken, Harun Tatar isimli sanatçı, Erzurum’da Osmanlı otantik el sanatlarını hediyelik eşyalar üzerinde konuşturuyor. Çini işlemeciliğinin, Osmanlı’ya has bir sanat olduğunu söyleyen Tatar, 2011 Kış Oyunları’nın, Erzurum’un ve çini süsleme sanatının tüm dünyaya tanıtımının yapılabileceği büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Bu çerçevede kendisinin de, 2011 görsellerini çiniler üzerine figüre ederek maskot, broş, anahtarlık, ve polyo ucu hediyelik eşyalar imal ettiğini dile getiren Tatar, ürünlerin daha şimdiden çok büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
2011 Kış Oyunları için Erzurum’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin ilgisine sunmaya hazırlandıkları hediyelik 2011 ürünlerinin büyük bir beğeni göreceğini anlatan Harun Tatar, “Çini işlemeciliği sadece sanat değil, aynı zamanda bir kültürü sembolize ediyor. Bu kültür, Osmanlı, yani Türk kültürüdür. Osmanlı’dan günümüze kalan dev eserlerde dikkat edildiği üzere göze çarpan en önemli estetik özellik, çini süslemeciliğidir. Yabancılar da, eserlerimizde çini süslemelere büyük ilgi gösteriyorlar.” diye konuştu. Osmanlı çini süslemeciliğinin sanatsal açıdan ayrı, 2011 Kış Oyunları’nın ise, turizm açısından ayrı bir güzellik olduğuna dikkati çeken Tatar, “İstedik ki, biz de bu iki güzelliği bir arada buluşturarak, hem kentimizi, hem de çini süslemeciliği sanatını tanıtalım.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’da Osmanlı otantik el sanatı yordamıyla hediyelik ürünleri imal eden işletme sayısının yok denecek kadar az olduğuna işaret eden Tatar, bu işi yapanların büyük bir bölümünün de, ürünü dışarıdan getirdiklerini dile getirdi. Tatar, “Erzurum’da kendi imkanlarım dahilinde üretim yapan genç bir girişimci olarak, Osmanlı çini satını sadece hediyelik ürünlerde değil, aynı zamanda takılarla da buluşturuyoruz. Osmanlı döneminde kullanılan takı tipi ve türlerine de yoğunlaşarak, bir kültür ve geleneği yaşatmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.
2011 Kış Oyunları için çok sayıda hediyelik ürün ve takı tasarladıklarını kaydeden Tatar, “Şehrimize gelecek olan konuklar, ülkelerine döndüklerinde yanlarında kendilerine Erzurum’u ve Osmanlı kültürünü hatırlatacak çok şey olacak. Bu sayede hem gelir elde etmiş, hem de kültürümüzü dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla buluşturmuş olacağız.” dedi.