Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Tekbirle Sarıkamış şehitleri için yürüdüler
Tekbirle Sarıkamış şehitleri için yürüdüler
Şehitler anısına meşaleli kayak gösterisi düzenlendi
Şehitler anısına meşaleli kayak gösterisi düzenlendi
Zirvede Sarıkamış Şehitlerini andılar
Zirvede Sarıkamış Şehitlerini andılar
Ulaşım Desteği yükseltildi
Ulaşım Desteği yükseltildi
Tunç: 'Terörsüz Türkiye'nin şafağındayız'
Tunç: 'Terörsüz Türkiye'nin şafağındayız'
HABERLER>EKONOMİ
14 Eylül 2011 Çarşamba - 09:17

Yücelik'ten Trabzon övgüsü

Türkiye İş Bankası'nın, Dünya Gazetesi'nin katkılarıyla düzenlediği "İş'le Buluşmalar" toplantısı Trabzon Nov Otel'de gerçekleştirildi.

Yücelik ten Trabzon övgüsü

Türkiye İş Bankası'nın, Dünya Gazetesi'nin katkılarıyla düzenlediği "İş'le Buluşmalar" toplantısı Trabzon Nov Otel'de gerçekleştirildi.
İş'le Buluşmalar toplantısı verilen aranın ardından Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünde düzenlenen ve Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt'un konuşmacı olarak katıldığı panelle devam etti.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, neden Trabzon'da yatırım yaptığına dair açıklamada bulunurken, ülke ve bölge ekonomisine dair düşüncelerini aktardı. Bir tarih ve kültür şehri olan Trabzon'u çok sevdiğini belirten Yücelik, şunları söyledi: "Biz niye Trabzon'a geldik, benim hep rüyamdı. 3 Trabzonlu hemşehrimiz varmış iş bankasının kuruluşunda biz de 1992 yılında vali, belediye başkanı ile toplantı yaptık, Aşkale çimento özelleştiriliyordu, biz de bir kurtuluş savaşı başlatıp burayı alalım diye düşündük. Benim 5 kişiyle kurduğum şirketin 3 kişisi de Trabzonluydu. Biz bir hayalin peşinde koşuyorduk, o günkü şartlarda hayaldi. Biz de Allah'a inandığımız gibi müteşebbis arkadaşlarımızla Allah nasip etti ve çalışmaya başladık"
Ticaretle uğraşan bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Yücelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'a inandığın gibi işine inanacaksın, Allah insanı boşta koymaz, yolunu açar. Eğer sen işe inanmıyorsan niyetinde bir halislik yoksa Allah için o işi başarmak mümkün değil. Türkiye'de 164'e geldik, Giresun'dan başlamış Erzincan Gümüşhane yayılmış yayılmaya devam ediyor o hayal edilmiş şirket bugün bölgenin gururu haline gelmiş. İstihdama büyük katkı sağlıyor. 1 yılda Trabzon'da yüzbin kamyon giriş çıkış yapmış
Çimento Fabrika'ya. Bunlar insanı gururlandırıyor, yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Allah'a dua ediyorum, bizi bankacılara muhtaç etmesin diye. Sözümüz bankacılık sisteminedir. İş Bankası'yla çalışmadım, ama bundan sonra inşallah çalışacağım. Bir prof hocamız Tv den konuşuyordu bu sanayiciler bozuyor diyordu, hocam tamam da sanayiciler nasıl moral bozuyor dedim, Millete moral motivasyon lazım, bir baba çocuklarına akşam, 'oğlum batıyoruz' dedimi her şey battı gitti, bir şeyi belirli şeyler çerçevesinde anlatılırsa daha iyi olur. Bankalara gelince, hükümet ile de çok uğraştık, bu torba yasa çıkmasaydı bütün esnafın durumu ne olurdu, esnaf maliyeye gidiyor belge alamıyordu ihale alamıyordu, çarklar durmuştu, sağolsun Ali Babacan'la da konuştuk, o çıktı, yasa çıktı da çarkları döndürmemiz lazım. Bunun esas nedeni yaşadıklarımızda biliyoruz her yıl kriz, iki yılda bir ülke krizle karşı karşıya kalıyor"
Bu ülkenin tek çıkış yolunun üretim olduğunu anlatan Yücelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretim, üretim, üretim ve ihracat, ihracatla parayı getireceğiz hem de istihdamı çözeceğiz. Üniversitelerin bizlerle beraber çalışması lazım. İşsizlik var diyoruz, kimse normal iş beğenmiyor ve işte çalışmıyor, yetişmiş eleman konusunda desteğe ihtiyaç var. Bizim yapmamız gereken şey kolektif çalışmayı ortaklık kültürünü ön plana çıkarmamız lazım. Öyle bir rüzgar esiyor ki bunun önünde durmanın imkanı yok. Yabancı sermaye telefonlara, parakende sektörüne geliyor, hazır parayı al götür, üretime, istihdama dönük çok ciddi manada üretim yapan işler yok. Parakende sektörü her ilimizde olduğu gibi mağazasını açıyor i ş merkezini kuruyor, kapıdaki arkadaşımız dahi onun sırtına yüklüyor. Gelsin yabancı sermaye buyurun üretime gelsin, ülke öyle kalkınacak, bizim biran önce bu üretim seferberliğini yapmamız lazım ben acizane bunu her toplantıda hükümet yetkililerine söylüyorum. Biz Trabzon'da filtre sistemi kurduk Türkiye'ye ilk getiren biziz. Fabrikanın yıllık satışı 1 milyon tona çıktı. Eskiden 200 bin ton idi. Biz çok akıllı ve uzman da değiliz Allah bir şeyi nasip etti işimize çok sarıldık, 93'ten önce çok rahat bir adamdım, bu işe girdikten sonra (bir arkadaş niye bu kadar kilo verdin diyorgit sen de borçlan dedim) tv seyredip gazete okumuyorum, yollarda dolanıyorum, moralim bozuluyor. Borçlanmak normal, gelirin ile borcunu ödeyebiliyorsan öde yatırımını da yap ama hepten borçlanmak, intihar ondan daha kolay. Trabzon'a niye geldik, seviyorum Allah için seviyorum halkı seviyorum, dik, yapma falan değil, hemen cevap veriyor, yüzüne söylüyor o da benim hoşuma gidiyor, yüzüne yanlış veya başka birşey diyor, halk bizim o yöreye yakın, yoksa başka fabrikalar vardı ama biz buraya çıkmakla limana çıktık, dünyaya açıldık, biz şimdi o bölgelerde 20 fabrikan da olsa ihracat yapman çok zor."
İSTESELER TUZLA'DAKİ GEMİCİLİK SEKTÖRÜ BURAYA GETİRİLİR
Trabzon'a gelmekle dünyaya açıldıklarını anlatan Yücelik, sözlerini şöyle tamamladı: "bu da şirketimizin büyüyüp gelişmesine ufkunun açılmasına daha fazla katkı sağladı, Van'a da gittik orada da deniz var ama etrafı çevrili bir yere gitmiyor. Tarabya Oteli'nin yeri gibi ama başka yere ulaşımı yok, Trabzon Kadeniz'de bana göre çok önemli yer. Gelişmesi müsait olan yerler. Dünya kenti gibi on yirmi uçak inip kalkıyor. Biz Mısır'dan mal getiriyoruz, denizden gitme şansın var, bu deniz çok büyük nimet, bunu iyi kullanmak ve Trabzon'un gelişmesini sağlamak lazım. Bir noksanlığı, bizim bölge gibi belirli odaklar var onu aşmamız lazım. Muazzam atak yaptı, bazı bölgeler, bunu nasıl yaptılar diye inceliyorum. Kayserililer birisi bir şey yaptımı onu kıskanmıyor, burada o noksan. Bunu aşmamız lazım, bugün Trabzon'da marka olmuş şirketler var, Hekimoğlu Avrupa ülkelerine mal satıyor, göğsüm kabarıyor. Oltan Gıda, Türkiye'nin ön sıralarında bir firma. Bunları çoğaltabiliriz, burada birbirimize omuz verirsek kol kola daha iyi şeyler ortaya çıkar bölgenin ve ülkenin refahı daha da artar, Trabzonlu dünya çapında dışarıda işadamları var. Karadeniz sahilinden çok dışarda çok büyük işadamları var, isteseler Tuzla'ya sıkışmış gemicilik sektörünü buraya getirebilirler"
 

 
Ekonomide Erzurum'un gururu
 
Hopa davası ertelendi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fani 20 Eylül 2011 Salı 03:20

sn Ruhi bey, Şehrimizin kanayan yarasıyla alakalı sorun için tebrikler. Erzurumda ne kadar çok ortaklı şirket var tarih boyunca hep pis kokulara gebe hafızayı bir yenileyelim magazacılıktan fabrikaya yok olanlar vede sözde var olanlar hepsi şaibeli ve bundandır insana itimat yok maalesef şehrimizde bakınız bu durumdan kollektif sporda da başarı sıfır bireysel spor dallarında dünya şampiyonlarımız var ama 11 kişi bir araya getirip başarılı olamadığımız gibi sanayi ve ticarette rezalette yokuz.

Yorumu oyla      0      0  
hüseyin soyca 19 Eylül 2011 Pazartesi 20:04

Erzurum alışılagelmiş özelliğidir YÜKSELENİ AŞAGI ÇEKMEK...!.. İSTİHDAM yaratılır...neden yaptın derler..?...HESAP VER DERLER... Ama iş lafla PEYNİR GEMİSİ yürütmeye geldiğinde mangalda kül bırakılmaz..Nerde yandaş varsa VASIFSIZ da olsa seçilir.!.Velhasıl ne Allaha ne kula yaramazlar....Erzurum gittikçe geriye gidiyor gözlemlediklerim bunlar..

Yorumu oyla      0      0  
ruhi yorgun 14 Eylül 2011 Çarşamba 12:14

Lütfü bey senden ricam şu, lütfen şu aşkale çimentonun erzuruma getirdiği faydayı bir söyleyin de bilelim. Ve en önemli olanda acaba bu çimentonun başlarkenki hisse dağılımı ile şimdikini bir ortaya koyda millet görsünr. Senin kaç hissen vardı şimdi kaç hissen var. Bir de muhasebecinin hissesini öğrenmek istiyorum. Bunları bu milletin bilmesi lazım. Yutturmak yutturmak nereye kadar gidicekki. Trabzonda bizimki gibi yapılsa o adamı trabzonda kimse selam vermez. öyle değilmi?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakalıkesik ovası suyla buluşuyor
Erzurum'un güneybatısında bulunan Sakalıkesik Ovası'nda 114 bin dekar ...
KUDAKA'dan tanıtım atağı
Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı tarafından Erzurum’un Pasinler ilçesinde 2011 ...
Madencilikte Çin açılımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Çin’in maden devlerini Erzurum’da ağırlayacak.
 
Arıcılardan haklı talep
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, son üç yılda ...
KÖYDES'te Erzurum farkı
Kırsal kesimdeki yerleşim birimlerinin içmesuyu, yol ve diğer ihtiyaçlarının ...
'Kriz fırsat olabilir'
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, dünya ...
 
Girişimcilere eğitim desteği
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) ile Türkiye Bilişim Derneği’nin Avrupa ...
MÜSİAD Bölge Zirvesi tamamlandı
"Gümrük Kapılarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Müsiad'ın gerçekleştirdiği ...
Yatırımda öncelik istihdama..
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, Erzurum'da istihdamı artırmaya yönelik ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri