Müfit Bayraktar, Çalıştay hakkındaki düşüncelerini açıklarken "2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde, konfederasyonumuzun memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusundaki ısrarlı talepleri karşısında Kamu İşveren tarafı, bu konuda bir Çalıştay düzenlenmesi ve konunun burada tartışılması önerisini ortaya atmıştı. Türkiye Kamu-Sen olarak zaten var olan bir hakkın tartışılmasını anlamsız bulduğumuz için bu öneriyi reddettik. Kesin olan bir şeyin tartışmaya açılması, o konuyu sulandırmaktan başka bir işe yaramaz" diye konuştu.
Memurun toplu sözleşme ve grev hakkının fiili durum ve yargı kararları ile kesinleştiğini anlatan Bayraktar, şunları söyledi: "Görülmektedir ki; ülkemizde kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkına sahip olduğu konusu herhangi bir tartışmaya yer vermeyecek derecede açıktır. Bu durum karşısında yetkililere düşen, zaten var olan hakları tartışmaya açmak değil; gerekli hukuki düzenlemeleri bir an önce yaparak sorunu çözmektir. Türkiye Kamu-Sen, hukuken var olan hakların tartışılması fikrini kabul etmemektedir."
İktidarı memurun güvencesini ortadan kaldırmayı tartışmaya açmakla suçlayan Bayraktar, “Hükümetin yeni stratejisi toplu sözleşme ve grev hakkı tartışmaları üzerinden memurluk güvencesini tartışmaya açmaktır. Türkiye Kamu-Sen bu oyuna gelmemiştir ama bu oyunu oynamak için can atan taşeron bir konfederasyon bulunmaktadır” dedi.
Bayraktar, Türkiye Kamu-Sen olarak, iş güvencesiz çalışma hayatı özlemi içinde olanlarla mücadele etmeye kararlı olduklarını, verdikleri iş güvenceli, toplu sözleşme ve grev hakkı mücadelesini mutlaka kazanacaklarını sözlerine ekledi.