Erzurum Bilim Astronomi, Hava ve Uzay Atölyesi öğrencileri, gökyüzünün derinlikleri ile tanıştı. Etkinliğe çocukları ile gelen anne ve babaların da teleskopların başında uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.
Çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm bireylerin keşif duygusunu ve farkındalığını arttırarak, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalara öncülük edebilecek nesiller yetiştirmek hedefiyle yola çıkan Erzurum Bilim Astronomi, Hava ve Uzay Atölyesi'nde klasik hale gelen “gökyüzü gözlem etkinliği” yine büyük ilgi gördü. Velilerin de çocuklarıyla birlikte katıldığı gökyüzü gözlem etkinliğinde teleskoplarla gökyüzünde incelemeler yapıldı. Aynı zamanda sanal gözlük ve benzeri teknolojik imkanlarla çocuklara uzay deneyimi yaşatıldı.
Erzurum Bilim Uzay ve Havacılık Eğitmeni Büşra Bektaş, öğrenci ve velilerin geç saatlerde de olsa katılımlarının değerli olduğunu dile getirerek, “Bir yaz klasiği olan gökyüzü gözlem etkinliği gerçekleştirdik. Gündüz atölyemizde öğrettiğimiz konuları gece gökyüzünü inceleyerek pekiştiriyoruz. Merkezimizde üç adet teleskop bulunuyor. Çocuklarımız gece gözlemleri ile kendilerini geliştiriyor. Farklı teknik ve cihazlarla öğrencilerimizi aynı zamanda bir uzay yolculuğuna çıkarıyoruz. Bugünkü etkinliğimiz Ay, takımyıldızları, Jüpiter ve Satürn’ü izlemek oldu. Yürütmekte olduğumuz proje ve çalışmalarla Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Erzurum Bilim’de bulunan planetaryum hakkında bilgi veren yetkililer, “Güneş'in, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu, 12 metre çapı ve yüksek çözünürlük değeri ile ülkemizin en iyi planetaryumu olma hüviyetine sahiptir. Uzay ve astronomi alanında verilen birçok eğitim ve deneyimin tamamlayıcı unsuru olarak hayata geçirilen Bilim Erzurum Planetaryumu tüm bu özellikleriyle ziyaretçilerine farklı bir gün yaşatmayı vaat etmektedir” dediler.