Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor haftanın takımı
Erzurumspor haftanın takımı
Gazze'de can kaybı 43 bin 163'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 163'e yükseldi
Altın rekor tazelemeye devam ediyor
Altın rekor tazelemeye devam ediyor
Erdoğan’dan ‘insanlığın tükenişi’ vurgusu
Erdoğan’dan ‘insanlığın tükenişi’ vurgusu
Çiftçi’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Çiftçi’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
HABERLER>GÜNDEM
5 Mart 2011 Cumartesi - 08:39

Basın'ın sadece adı var..!

Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik, “Erzurum, çok ciddi bir medya potansiyeline sahip, ama bunu kullanamıyor. Bunu başarabilse, Erzurum’daki mahalli basın, yaygın basına kafa bile tutar.” dedi.

Basın ın sadece adı var..!

Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik, “Erzurum, çok ciddi bir medya potansiyeline sahip, ama bunu kullanamıyor. Bunu başarabilse, Erzurum’daki mahalli basın, yaygın basına kafa bile tutar.” dedi.
YEREL MEDYA’NIN DURUMU
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik, Erzurum’da medyanın durumunu değerlendirdi. Erzurum’un, medya noktasında uzun bir tarihi geçmişe sahip olduğunu, bu nedenle gazeteciliğin ve basın sektörünün şehirde bir gelenek olarak tarif edildiğini anlatan Atik, “Erzurum medya potansiyeli bakımından oldukça zengin ve aynı zamanda hareketli bir kent. Bu potansiyelleri kullanmak mümkün hale gelmeli, getirilmelidir.” diye konuştu.
YEREL BASININ DURUMU
Erzurum’da mahalli medyanın çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Kadir Atik, şehirde günlük olarak yayın hayatını sürdüren tam 16 gazetenin bulunduğuna dikkati çekerek, “Erzurum’un sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari hacmi ortada. Bu şartlarda çok sayıda yayın organı demek, bu hacim içerisinde hareket kabiliyetinin kısıtlanması demek. Yani pasta küçük, ama buna mukabil çok sayıda ortak var. Mali bakımdan yeterli güce sahip olmayan yayın organında haliyle kalite kaygısı da olmayacak” şeklinde konuştu.
GELİNEN VAHİM DURUM
Bu durumun sadece Erzurum için geçerli olmadığını, Türkiye genelinde aynı durumun söz konusu olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Atik, meselenin çok vahim bir boyut kazandığına işaret ederek, “Günümüzde sadece ve sadece ilan alabilme kaygısıyla çıkarılan çok sayıda gazete ve mevkute var. Bu durum hem sektöre, hem meslek mensuplarına, hem de yayın hayatını layıkıyla sürdüren yayın organlarına zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.
YAYGIN VE YEREL BASIN KIYASLAMASI
Erzurum’da yerel medyanın halkın sorunlarına yeterli ilgiyi göstermediğini ileri süren Kadir Atik, “Yerel basın halka yeteri kadar inemiyor. Bu şehirde bir meslek geleneği var, önemli bir potansiyel var. Bunu değerlendirebilse ve halka inebilse, Erzurum’da yerel medya yaygın medyaya bile kafa tutar. Erzurum yerel basınının bunu yapmaya yetecek gücü var.” dedi.
Öte yandan Erzurum’da gazeteler gibi, mahalli radyoların da çeşitli açmazları bulunduğunu vurgulayan Atik, “Mahalli radyolar da, müzik eğlence programlarının artık dışına çıkabilmeli, halka inebilmeli ve önemli bir güç olan yerel basının bir tarafı olmalıdır. Özel radyolarla ilgili her şeyden önce bir hukuki düzenlemeye ihtiyaç var, çünkü radyolarda hakikaten denetimsizlik ve başıboşluk göze çarpıyor.” şeklinde konuştu.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Atik, Erzurum’da basın sektörünün çok daha kaliteli hizmetler üretebilmesi için ilgili meslek örgütlerine de önemli sorumluluklar düştüğünü sözlerine ekledi.
 

 
Buldan'dan protesto
 
Göç durmadı, olacağı buydu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meğer hayatımızdan memnunmuşuz!...
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), Yaşam Memnuniyeti Araştırması ...
Halaçoğlu tarih turunda
Önceki gün Bayburt ve Atatürk Üniversitelerinde konferans veren Gazi Üniversitesi ...
Aşkale'de kurtuluş coşkusu
Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
 
Havaalanı'na tilki indi
Erzurum'da aç kalan tilki havalimanının otoparkına girdi.
Seslerini duyan yok..!
Oltu ilçesine bağlı Kemerkaya ve Duralar köylerinin yolu 6 yıldır tamamlanamayınca ...
Halaçoğlu ayaklanmaları değerlendirdi
Gazi Üniversitesi Strateji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ...
 
17 köyden taşınma başvurusu
Erzurum’da 5543 Sayılı İskan Kanunu’ndan faydalanmak isteyen köylerle ilgili çalışmalar sürüyor.
'Ermeni vahşetinin benzeri yok'
Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı ve Gazi üniversitesi Strateji Araştırmalar ...
Yol-İş'ten örnek etkinlik
Yol-İş Sendikası, her yıl olduğu gibi, kadın üyelerini bu yıl da unutmayacak. ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri