Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum İl Sağlıkta tüberküloz gündemi
Erzurum İl Sağlıkta tüberküloz gündemi
Gelir dağılımı istatistikleri yayımlandı
Gelir dağılımı istatistikleri yayımlandı
PFDK’dan Erzurumspor’a 60 bin TL para cezası
PFDK’dan Erzurumspor’a 60 bin TL para cezası
Gazze'de can kaybı 45 bin 436'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 45 bin 436'ya yükseldi
Hacımüftüoğlu: Geleceğin Veteriner Hekimlerini yetiştiriyoruz
Hacımüftüoğlu: Geleceğin Veteriner Hekimlerini yetiştiriyoruz
HABERLER>GÜNDEM
10 Haziran 2010 Perşembe - 06:55

Ata Teknokent cansız

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Üniversitesi, Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri” programı tamamlandı.Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden A.Ü Rektörü Koçak, Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.

Ata Teknokent cansız

Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden A.Ü Rektörü Koçak, toplantıya katılan ve Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.


Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Üniversitesi, Sanayi, Teknokent Tanışma Günleri” programı tamamlandı.


Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını ATA-TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı.


Tüzemen, küreselleşen dünyada, yenileşmeyle sürekli desteklenen bir Araştırma Geliştirme (AR-GE) ve girişimciliğin, ilerlemenin ve gelişmenin önemli unsurlarından biri haline geldiğini hatırlattı.


//ÜNİVERSİTELERİN AR-GE ROLÜ

Üniversitelerin bu konuda temel bir rol üstlendiğini vurgulayan Tüzemen, bu anlamda, Atatürk Üniversitesi bünyesinde, Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM), Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Avrupa İlişkileri Araştırma Merkezi ve Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak Ata-Teknokent gibi fonksiyonelliği daha da geliştirecek birimlerin olduğuna dikkat çekti.


//ATA TEKNOKENT AÇILIMI

Ata-Teknokent’in, üniversitede eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklediğini, bünyesinde bulunan sanayicilerin rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik gelişmeyi hedeflediğini anlatan Tüzemen, şöyle devam etti: “Teknokentlerde hizmet vermek isteyen sanayici, yatırımcı ve araştırmacılara çeşitli avantajlar sağlanıyor. Bunları tekrar hatırlarsak; yazılım, AR-GE’ ye dayalı üretim faaliyetleri, bu faaliyetlerden elde edilen kazançlar, gelir ve kurumlar vergisinden muaftır. Teknokentlerde çalışan araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin görevleriyle ilgili ücretleri yine vergiden muaf. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla üniversite personeli, öğretim elemanları, teknokentlerde çalıştıkları kuruluşların izniyle, sürekli veya yarı zamanlı olarak istihdam edilebiliyor. Ayrıca, yine, teknokentte yapılan üretim, KDV muafiyetine sahiptir. Yapılan bağış ve yardımlardan ise vergi indirimi yapılıyor. Teknokent firmaları KOSGEB desteklerinden de yararlanıyor.”


//44 FİRMAYLA SÖZLEŞME İMZALANDI

Ata-Teknokent hakkında bilgi veren Tüzemen, şu anda, 44 firmayla sözleşme yapıldığını, 13 firmanın aktif şekilde çalıştığını bildirdi. Aktif firmaların yazılım-bilişim, nanoteknoloji, Biyo teknoloji, telekomünikasyon, tasarım, medikal, otomotiv, tarım, bitkisel ilaç ve kozmetik alanlarında çalıştığını anlatan Tüzemen, yürütülen çalışmaların söz konusu alanlarda ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak patentleri ortaya çıkarmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


//KOÇAK: ÜNİVERSİTELER BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜRETMELİ


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise, konuşmasında, küreselleşen bir dünyada üniversitelerin de küreselleşmeye devam ettiğini, bu bağlamda, Atatürk Üniversitesi’nin de bir dünya üniversitesi olmak için özel bir çaba sarf ettiğini anlattı.


Koçak, üniversitelerin büyüyüp gelişmek, etkilerini artırmak için bilim ve teknoloji üretmek zorunda olduklarını hatırlattı. Koçak, “Dünyada önde giden üniversiteler bilim ve teknoloji üreten, AR-GE yapan, patentli üretime sahip üniversitelerdir” diye konuştu.


//A.Ü’DEN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ YAKLAŞIMI

Atatürk Üniversitesi Orta Doğu Ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nin bölge ülkelerinin önde gelen üniversiteleriyle çeşitli işbirliği imkânları oluşturmaya çalıştığını, bu bağlamda, çok sayıda üniversiteyle işbirliği protokolleri imzalandığını söyledi. Koçak, 28-31 Mayıs tarihinde yapılan “Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri” toplantısına, büyük bölümü yurtdışından olmak üzere, 70 rektörün katıldığını belirterek, “İçlerinde teknoloji ağırlıklı eğitim veren dünyanın sayılı üniversiteleri de vardı. Bu üniversitelerle Atatürk Üniversitesi ortak projeler üretecek. Bu projelerde elbette Ata-Teknokent önemli işlevler üstlenecek,” şeklinde konuştu.


//TEKNOKENT’İN DURUMU

Şu anda Ata-Teknokent’in arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden Koçak, toplantıya katılan ve Ata-Teknokentte faaliyet gösteren firmalardan, ses getirecek ve patent alımıyla sonuçlanacak projeler yapmalarını beklediğini kaydetti.


//KABALOĞLU’NUN KONFERANSI

Toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AR-GE Genel Müdürlüğü Uzmanı Sinan Kabaloğlu, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yürüttüğü AR-GE ve Yenilikçilik Destek Programları” konusunda bir konferans verdi.


Toplantıda, teknokent deneyimi olan firmalar çeşitli sunumlar yaptı. Ata-teknokentte faaliyet gösteren firmalar ise projelerini tanıttı. Ayrıca AR-GE projesi olan akademisyenlerin projelerinin tanıtımı da yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.


İki gün süren toplantılarda ayrıca bir de Proje Tanıtım Sergisi açıldı.

 
Çevre Paneli'nde SU tartışması
 
İcralık oldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Paneli'nde SU tartışması
Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘2011’e Girerken ...
Toplu Mezar Kazısı Yapılacak
Atatürk Üniversitesi Türk – Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü ...
Hala bir haber yok
Erzurum Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, 16 Mayısta Evlerinden Ayrılan ...
 
Osmanlı tokadı
Mavi Marmara Gemisiyle Gazze'ye Yardım Götüren Gönüllüler İçerisinde Yer ...
Çiftçiye önemli uyarı!
Ürettiği ürünlerden istenilen düzeyde kazanç sağlayamayan Erzurum çiftçisine ...
Türkçe sevdalıları gönülleri fethetti
8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programı için Erzurum'a gelen 14 ...
 
Mahkeme kararı netleşti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 10 yıl önce inşaatı mahkeme ...
Otelciler tepkili
BEAH bölgesinde 5 hastaneyle birlikte bir de refakatçi otelinin yapılacak ...
Acele Satılık Erzurumspor
Erzurumspor'un 12 Haziran'da yapılacak olan olağan genel kurulu öncesinde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri