Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sosyal Sigortalar Kanunu değişikliği kabul edildi
Sosyal Sigortalar Kanunu değişikliği kabul edildi
Milli Gurur 109’uncu yılında
Milli Gurur 109’uncu yılında
Memur-Sen refah payı talebinde bulundu
Memur-Sen refah payı talebinde bulundu
Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaldı
Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaldı
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk günün sonuçları
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk günün sonuçları
HABERLER>EKONOMİ
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 04:15

Kuzeydoğu internet erişim oranı açıklandı

DOSİAD - ÖZEL - 2019 ADNKS sonuçlarına göre, nüfusu 2 milyon 200 bin 22 olan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde internet erişim oranının en yüksek olduğu il Erzurum olarak belirlendi. İlde resmi açıklama yapılmamış olmasına rağmen, internet erişim oranının yüzde 90’ı geçtiği gözlendi.

Kuzeydoğu internet erişim oranı açıklandı

2019 ADNKS sonuçlarına göre, nüfusu 2 milyon 200 bin 22 olan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde internet erişim oranının en yüksek olduğu il Erzurum olarak belirlendi. İlde resmi açıklama yapılmamış olmasına rağmen, internet erişim oranının yüzde 90’ı geçtiği gözlendi.

TÜİK VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri (BT) Kullanım Araştırması sonuçlarını paylaştı. Erzurum’u,; Erzincan, Bayburt, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan ile birlikte yer aldığı Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde internete erişim oranı yüzde 87.2 olarak açıklandı.

BÖLGESEL DAĞILIM

İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması 1.Düzey'e göre hanelerde İnternet erişimi, 2019, 2020 sonuçlarına göre, internete erişim oranı Bölgesel kayıtta İstanbul’da yüzde 96.4, Batı Marmara’da yüzde 86, Ege’de yüzde 90.7, Doğu Marmara’da yüzde 92.5, Batı Anadolu’da yüzde 92.8, Akdeniz’de yüzde 90.7, Orta Anadolu’da yüzde 87.5, Batı Karadeniz’de yüzde 81.3, Doğu Karadeniz’de yüzde 86.9, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 87.2, Ortadoğu anadolu’da yüzde 89.8, Güneydoğu anadolu’da ise yüzde 87.5 oldu.               

EVDEN İNTERNETE ERİŞİM İMKANI YÜZDE 90,7'YE ULAŞTI
İnternet kullanım oranı 2020 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 75,3'ten yüzde 79’a yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri (BT) Kullanım Araştırması sonuçlarını paylaştı. Buna göre, internet kullanım oranı 2020 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde yüzde 79 oldu. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 75,3 olmuştu. İnternet kullanım oranı cinsiyete göre incelendiğinde; bu oranın erkeklerde yüzde 84,7, kadınlarda yüzde 73,3 olduğu görüldü.
Evden İnternete erişim imkanı yüzde 90,7'ye ulaştı
Hanelerin yüzde 90,7'sinin evden İnternete erişim imkanına sahip olduğu gözlendi. Bu oran bir önceki yılda yüzde 88,3 olarak gerçekleşmişti.
Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı yüzde 89,9 oldu
Genişbant ile İnternete erişim sağlayan hanelerin oranı 2020 yılında yüzde 89,9 oldu. Buna göre hanelerin yüzde 50,8'i sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet, fiber vb.) ile İnternete erişim sağlarken yüzde 86,9'u mobil genişbant bağlantı ile İnternete erişim sağladı. Genişbant İnternet erişim imkanına sahip hanelerin oranı bir önceki yıl yüzde 87,9 olarak gözlendi.
E-devlet hizmetlerini kullanma oranı yüzde 51,5 olarak gerçekleşti
Kişisel amaçla kamu kurum ya da kuruluşları ile iletişime geçmek veya kamu hizmetlerinden yararlanmak için 2019 yılı Nisan ayı ile 2020 yılı Mart ayını kapsayan on iki aylık dönemde İnterneti kullanan bireylerin 16-74 yaş grubu bireyler içerisindeki oranı yüzde 51,5 oldu. Bu oran önceki yılın aynı döneminde yüzde 51,2 idi. E-devlet hizmetlerini kullanım amaçları arasında, kamu kuruluşlarına ait web sitelerinden bilgi edinme yüzde 48,7 ile ilk sırayı aldı.
İnternet üzerinden ürün siparişi verme ya da satın alma oranı yüzde 36,5 oldu
İnternet üzerinden kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı, 2019 yılı Nisan ayı ile 2020 yılı Mart ayını kapsayan on iki aylık dönemde yüzde 36,5 oldu. Bu oran önceki yılın aynı döneminde yüzde 34,1 olarak gözlendi.
Cinsiyete göre İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi verme ya da satın alma oranı, erkeklerde yüzde 40,2 iken kadınlarda yüzde 32,7 oldu. Bu oran, bir önceki yılın aynı döneminde sırası ile yüzde 38,3 ve yüzde 29,9 olarak gözlendi.
İnternetten en fazla yüzde 60,9 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar satın alındı
İnternet üzerinden mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan bireylerin yüzde 60,9'u giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Bunu yüzde 26,1 ile basılı kitap, dergi, gazete, yüzde 22,5 ile online yemek siparişi verme ya da catering hizmetleri alma, yüzde 21,1 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri, yüzde 17,6 ile temizlik ürünleri, kişisel bakım malzemeleri ve yüzde 17,0 ile mobilya, ev aksesuarları, bahçe malzemeleri takip etti.
İnternet üzerinden en fazla sipariş verilen ya da satın alınan ürün grupları; yüzde 54,2 ile erkeklerde giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 24,1 ile online yemek siparişi verme ya da catering hizmetleri alma ve yüzde 22,5 ile basılı kitap, dergi, gazete iken kadınlarda yüzde 68,5 ile giyim, ayakkabı ve aksesuar, yüzde 31,5 ile kozmetik, güzellik ve sağlık ürünleri ve yüzde 30,2 ile basılı kitap, dergi, gazete oldu.

 
Erdoğan 'temsili Malazgirt Zaferi'ni izledi
 
Erzurum markalaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güven endeksi verileri açıklandı
Ağustos ayında güven endeksi hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde ...
Selçuk: “Normalleşme desteği devam edecek”
Selçuk, “COVID-19 pandemi sürecinde işleri durma noktasına gelen işyerlerine ...
Erzurum kamuda 18’inci sırada
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk 7 ayında kişi başına ...
 
Erzurum’un eğitim payı yüzde 15’e yükseldi
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın 7 ayında gerçekleştirilen ...
Erzurum’un bölge sağlık payı açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum kamu sağlık hizmetleri harcaması tutarı ...
Erzurum’da 7 ayda 181 şirket kuruldu
DOSİAD - ÖZEL - 2019 yılının Ocak – Temmuz ayına göre bu yılın 7 ayında ...
 
Erzurum 2’inci sıraya yükseldi
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - TOBB illere Göre Kurulan Şirketlerin 7 aylık ...
“İlk gaz akışı 2023’te”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yeni kaynak bulamazsak ...
Doğuda bal sağım dönemi başladı
Doğu Anadolu Bölgesi’nde bal sağım dönemi başladı. Doğal bal için bitki ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri