Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 yılı Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2’yi ilan etti. Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programına Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren kar amacı güden kurum ve kuruluşlar başvurabilecek.
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerimizin tamamında uygulanacak olan program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15 milyon TL olarak bildirildi. Başarılı bulunan başvuru sahiplerinin aracı kurum-Vakıf Katılım Erzurum Şubesi üzerinden kullanacakları 250 bin TL ile 2.5 milyon TL arasındaki yatırım kredilerinin finansman maliyeti Ajans tarafından karşılanacak.
Bu program çerçevesinde finansman sağlanacak her bir proje için belirlenen asgari tutar 250 bin TL, azami tutar ise2.5 milyon TL olacak.
Proje başvuruları 5 aralık 2021’e kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden hazırlanacak ve onaylanacak. Proje başvurularının tamamlanması için KAYS üzerinden alınan taahhütnamenin 10 Aralık 2021 saat 18.00’e kadar e-imza ile imzalanması esas alınacak.
PROGRAMIN AMACI
Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik, Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı-2’nin genel amacı, bölgede girişimciliğin geliştirilmesi ile mevcut işletmelerin ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması; Özel amacı ise, Bölgede et-süt-arıcılık, tabi kaynaklar ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ile imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde ihtiyaç duyulan fiziki ve teknolojik altyapının oluşturulması veya iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, uluslararası standartlara uygun katma değeri yüksek üretim yapılması, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması olarak belirlendi.
PROGRAMIN ÖNCELİKLERİ
Programın Öncelikleri ise, turizm sektöründe girişimciliği geliştirmek, mevcut işletmelerin hizmet kalitesini yükseltmek ve sektörde kaynak verimliliğini sağlamak; doğal kaynakların işlenmesi ile et, süt ve arı ürünleri imalatında yeni yatırımları gerçekleştirmek, mevcut işletmelerin fiziki ve teknolojik altyapısını iyileştirmek, ürün çeşitliliğini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak; imalat sektöründe faaliyet göstermek üzere yatırım süreci devam eden işletmelerin yatırımlarının hızlandırılmasını sağlamak olarak açıklandı.