Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
Çözüm Rektör Hacımüfüoğlu ile geldi
Erzurumspor Şanlıurfa maçını Hasova yönetecek
Erzurumspor Şanlıurfa maçını Hasova yönetecek
Aralık ayında en çok borsa kazandırdı
Aralık ayında en çok borsa kazandırdı
Okullar, yarıyıl tatiline Şenlik Haftasıyla girecek
Okullar, yarıyıl tatiline Şenlik Haftasıyla girecek
Gazze'de can kaybı 46 bini aştı
Gazze'de can kaybı 46 bini aştı
HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2020 Salı - 08:17

Güvenli üretimde büyük adım

Güven kavramını her türlü ekonomik faaliyetin merkezine yerleştiren, iç ve dış pazarlara ulaşmada kriterlerden biri olan güvenli üretimde ilk belgeler verilmeye başlandı.

Güvenli üretimde büyük adım

Güven kavramını her türlü ekonomik faaliyetin merkezine yerleştiren, iç ve dış pazarlara ulaşmada kriterlerden biri olan güvenli üretimde ilk belgeler verilmeye başlandı.
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından, normalleşme sürecinde, sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimden geçen firmalara Covid-19 Güvenli Üretim Belgeleri verildi.
Türkiye’nin güvenli üretimde ilk belgeleri; Gaziantep, Konya, Bursa ve Malatya’ya gitti. Güvenli üretime özel olarak tasarlanan logo da belli oldu. Logo; ürünlerin güvenilir, hijyenik ve standartlara uygun olduğunu gösterecek. Logonun patenti için de girişim başlatıldı. İlk belgelerin verilmesini ve logo tasarımını değerlendiren TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, “Sanayicimiz için hazırlamış olduğumuz Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu güvenli üretimi belgeleyecek olan logo ile taçlandırdık. Güvenli üretim artık tüm ekonomik faaliyetlerin merkezine yerleşecek. TSE tarafından başlatılan belgelendirmenin kuruluşlarımıza uluslararası arenada büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
TSE uzmanları, sanayi işletmelerinin Covid-19 ile mücadelesine destek vermek için ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nu hazırlamıştı. Sanayi kuruluşlarının salgın döneminde rehberi olan kılavuz geçtiğimiz ay kamuoyuna tanıtılmıştı. Kılavuzla firmalara yüksek maliyetler yüklenmezken, basit, etkili tedbirler alınması önerilmiş, salgın süresince firmaların belirtilen kurallara uyması istenmişti. Kurallara uyulması halinde; salgının üretime olan etkisinin azalarak yok olacağı, reel sektörün dayanıklılığının artacağı vurgulanmıştı.
İLK BELGELER VERİLDİ
Sanayicilere rehber olan kılavuz, firmalara salgınla mücadele ederken yol göstermekle kalmadı. Kılavuz, salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağladı. Güvenli üretim belgesi firmaların iç ve dış pazarlara ulaşmasında kolaylık ve avantaj sağlaması bekleniyor. Kılavuza göre denetimi tamamlanan firmalara güvenli üretim yaptığını gösteren ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ de verilmeye başlandı. Türkiye’nin güvenli üretimde ilk belgeleri; Gaziantep, Konya, Bursa ve Malatya gibi şehirlere gitti.
GÜVENLİ ÜRETİME ÖZEL LOGO TASARLANDI
Salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağlayan güvenli üretim belgesinin tasarımı ve logosu belli oldu. Logo onaylandıktan sonra TSE uzmanları tarafından hazırlanan ‘Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na eklendi. Güvenli üretim belgesini alan firmalar, logoyu ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanılabilecek.
“HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
İlk belgelerin verilmesini ve logoyu değerlendiren TSE Başkanı Şahin, “Türkiye, salgınla mücadele sonrasına yani yeni normale odaklanmış durumda. Küresel boyuttaki bu salgının etkisinden en az hasarla sıyrılabilmek, hasarları telafi edebilmek, üstesinden gelebilmek için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hepimize önemli görevler düşüyor” açıklamasında bulundu.
“GÜVENLİ ÜRETİM YAPANLAR PİYASANIN HAKİMİ OLACAK”
TSE olarak sanayicilerin yanında olacağına dair sözünü yineleyen Şahin, “Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için; standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak yürüten TSE, salgınla mücadele ederken sadece yol göstermekle kalmadı. TSE, sanayicimiz için hazırlamış olduğu Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu güvenli üretimi gösteren logo ile taçlandırdı. Güvenli üretim artık tüm ekonomik faaliyetlerin merkezine yerleşecek. Enstitümüz tarafından başlatılan bu belgelendirmenin kuruluşlarımıza uluslararası arenada büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Covid-19 Güvenli Üretim logosundan da anlaşılacağı üzere, TSE çatısı altında güvenli üretim yapan sanayicimiz piyasanın da hakimi olacak” diye konuştu.

 
‘LGS Son Tekrar’ programı başladı
 
10 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan Covid-19 sosyo-ekonomik etki anketi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonu ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma ...
Horasan – Sarıkamış Viyadüğünde geri sayım
Kars’ta yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan Sarıkamış-Horasan Karayolunda ...
Uzundere Barajı ekonomiye 1 milyonluk değer katacak
Uzundere Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü ...
 
Çiftçiye hazineden ücretsiz arazi
Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas'ta hazine arazilerinin ...
Erzurum’dan mayısta 16, 5 ayda 35 ülkeye ihracat
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın mayıs ayında 16, ocak – ...
“Yusufeli Barajı’nın yüzde 79’u bitirildi”
Artvin’in Yusufeli ilçesinde inşa edilen ve ülkemizin vizyon projelerinden ...
 
Erzurum ihracatında 3 sektör öne çıktı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın mayıs ayında 12, Ocak – ...
DAİB, sınır kapısında kurban kesip dua etti
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyeleri korona virüs ...
Çoruh Havzasında tarihi adım
Yusufeli Barajı’nda 3 milyonuncu metreküp betonun dökümü, Cumhurbaşkanı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri