Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Türkiye’nin duruşu huzuru sağlayacaktır'
Aydemir: 'Türkiye’nin duruşu huzuru sağlayacaktır'
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
ATAUNİV bilimsel başarılarıyla sıra atladı
Çiftçi: ‘Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’
Çiftçi: ‘Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
Sarıkamış şehitlerine saygı nöbeti
PTT 11 ayda 399 milyon posta ve kargoyu ulaştırdı
PTT 11 ayda 399 milyon posta ve kargoyu ulaştırdı
HABERLER>EKONOMİ
14 Nisan 2023 Cuma - 00:30

Erzurum ihracatta vizyon büyüttü

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Şubat ayında 11, Ocak - Şubat ayları kapsamında ise 20 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

Erzurum ihracatta vizyon büyüttü

Erzurum’dan bu yılın Şubat ayında 11, Ocak - Şubat ayları kapsamında ise 20 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. İlden dönemsel kayıtta 6 ülkeyle yapılan ihracatta artış, 5 ülkeyle yapılan ihracatta düşüş görüldü. Erzurum’dan ihracat yapılan ülke sayısı 17’den 20’ye yükseldi.

ERZURUM’DAN İHRACAT YAPILAN ÜLKELER

Erzurum’dan 4 kıtaya ihracat gerçekleştirildi. Erzurum’dan Mart ayında ihracat yapılan ülkeler;  ABD, AHL Serbest Bölgesi, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Ekvator Ginesi, Fransa, Gürcistan, Irak, İsrail, Katar, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mauritius, Moldova, Özbekistan, Somali, Suriye olarak kaydedildi.

EN YÜKSEK DEĞERDE İHRACAT YAPILAN ÜLKELER

Erzurum’dan Mart ayında en yüksek değerde ihracat yapılan ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Fransa ve Moldova olarak kaydedildi. Bu yılın Ocak – Mart ayları ölçeğinde ise en yüksek değerde ihracatın yapıldığı ülkeler Gürcistan, Azerbaycan, Irak,  Ekvator Ginesi ve Fransa olarak değerlendirildi

5 ÜLKENİN İL İHRACATINDAKİ PAYI

DOSİAD analizlerinde, Mart ayı kaydında en fazla ihracat değerinin gerçekleştiği 5 ülkenin il toplam ihracatındaki payı; Gürcistan yüzde 37,66, Azerbaycan yüzde 22,42, Irak yüzde 15,26, Ekvator Ginesi yüzde 4,20, Fransa yüzde 3,70 olarak hesaplandı.

İHRACAT DEĞERİ ARTAN ÜLKELER

Ocak – Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre,  KKTC, AHL Serbest Bölgesi, ABD, Gürcistan, Azerbaycan ve Fransa ile yapılan ihracat değeri artış kaydetti.  İhracat değerindeki artış oranı ise AHL Serbest Bölgesi yüzde 232, ABD yüzde 55.8, Gürcistan yüzde 39,8, Azerbaycan yüzde 30,7, KKTC yüzde 712.8, Fransa yüzde 21.4 olarak gerçekleşti.

İHRACAT DEĞERİ DÜŞEN ÜLKELER

Ocak – Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre İsrail, Almanya, Irak, Somali ve Katar

ile yapılan ihracatta düşüş değerlendirildi. En fazla tutarda ihracat değeri düşüşü yüzde 99,2 ile Katar ile yapılan ihracatta tespit edildi. Düşüş oranı Somali bazında yüzde 61, Irak bazında yüzde 59.8, İsrail bazında yüzde 34.4, Almanya kaydında ise yüzde 23 oldu.

MART AYI İHRACAT VERİLERİ ÜLKEYE İHRACAT

Erzurum’dan Mart ayında 11 ülkeye ihracat yapıldı. Dönemde kaydedilen ihracat değerleri; Azerbaycan 346,20, Gürcistan 272,67, Irak 209,36, Fransa 59,82, Moldova 50,48, Suriye 32,41, Almanya 20,36, ABD 9,93, Kuzey Kıbrıs Türk Cum. 7,06, Avusturya 3,25, Somali 3,25 bin dolar olarak gerçekleşti.

3 AYDA 20 ÜLKEYE İHRACAT

3 ayda en fazla değerde ihracatın yapıldığı ülke 1.3 milyon dolar ile Gürcistan oldu. Dönemde ülkeler bazında belirlenen ihracat değerleri; Azerbaycan 805,50, Irak 548,44, Ekvator Ginesi 151,99, Fransa 133,38, AHL Serbest Bölgesi 102,11, Moldova 94,82, Almanya 79,22, Suriye 67,62, Özbekistan 67,40, Bahreyn 45,45, BAE 37,01, Somali 34,26, Kazakistan 22,40, İsrail 17,10, Kuzey Kıbrıs Türk Cum. 10,80, ABD 9,93, Avusturya 4,41, Mauritius 3,54, Katar 2,71 bin dolar oldu.

TİM VERİLERİ

TÜRKİYE'DEN ABD' YE YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı, yılın ilk çeyreğinde 2 milyar 965 milyon 84 bin dolar oldu.

Türkiye'nin ihracatı, Ocak-Mart 2023'te geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,5 artarak 61 milyar 588 milyon dolar olarak gerçekleşti.

ABD, yılın 3 ayında Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı ikinci ülke oldu. ABD'ye ihracat, yılın ilk 3 ayında 2 milyar 965 milyon 84 bin dolar olarak gerçekleşti. ABD'nin Türkiye'nin ihracatından aldığı pay ise yüzde 5,46 olarak belirlendi.

ABD'ye bu dönemde en fazla kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı yapıldı. İlk çeyrekte ABD'ye 278,5 milyon dolarlık kimyevi maddeler ve mamulleri dış satımı gerçekleştirildi.

 

Yılın ilk 3 ayında Türkiye'nin 68 kentinden dış satımın olduğu ABD'ye en fazla ihracat İstanbul'dan yapıldı. İstanbul'u, sırasıyla İzmir, Ankara, Gaziantep ve Bursa takip etti.

İstanbullu şirketler, ABD'ye yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 221,4 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirirken, İzmirli şirketlerin dış satımı 281,8 milyon dolar oldu.

"SON 10 YILDA TÜRKİYE'NİN ABD'YE İHRACATI 2,5 KAT ARTIŞ GÖSTERDİ"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, 2022 verilerine göre, ABD'nin 2,9 trilyon dolarla dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olduğunu ve coğrafi uzaklığına rağmen ABD pazarının Türkiye'nin ihracatında önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

TİM Başkanı Gültepe, "Son 10 yılda Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 2,5 kat, dış ticaret hacmimiz ise 1,6 kat artış gösterdi. ABD'ye ihracatta özellikle 2020'den itibaren önemli bir artış trendi yakaladık. 2022'de ABD, 16,9 milyar dolarla en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçla ABD'ye ihracatta en yüksek yıllık değere ulaştık." diye konuştu.

Sektörel olarak bakıldığında 2022'de ABD'ye ihracatta kimyevi maddeler ve mamullerinin 1,5 milyar dolarla ilk sırada bulunduğunu aktaran Gültepe, "Kimyevi maddeleri, 1,4 milyar dolarla otomotiv, 1,2'şer milyar dolarla çelik ve hazır giyim, 1 milyar dolarla mücevher takip ediyor." dedi.

GÜLTEPE’NİN DEĞERLENDİRMESİ

TİM Başkanı Gültepe, küresel ticarette beklenen daralmanın etkilerinin ABD pazarında görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: "ABD, ihracatımızda ilk çeyrekte de ikinci sıradaki yerini koruyor. İlk çeyrekte sektörel olarak baktığımızda ABD'ye ihracatta 279 milyon dolarla kimyevi maddeler ilk sırada yer alıyor. Kimyevi maddeleri, 259 milyon dolarla otomotiv, 223 milyon dolarla mücevher, 215 milyon dolarla hazır giyim ve 209 milyon dolarla savunma ve havacılık sanayi izliyor. Savunma ve havacılık sanayimizin ABD'ye ihracatta ilk 5 sektör arasında yer almasının altını özellikle çizmek istiyorum."

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ABD'YE İHRACATTA YENİDEN BİR ARTIŞ TRENDİ YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM"

TİM Başkanı Gültepe, üretimde marka ülke olan Türkiye'nin, ABD pazarındaki payını mevcudun en az 3 katına çıkarabilecek potansiyele sahip olduğuna inandığını ve TİM olarak tüm çalışmaları bu perspektiften hareketle yaptıklarını vurguladı.

Gerek TİM'in gerekse ihracatçı birliklerinin ABD pazarına özel projeler yürüttüğünü bildiren Gültepe, şunları kaydetti: "Örneğin, 26 Şubat-3 Mart'ta ABD'ye geniş katılımlı bir ticaret heyeti düzenledik. Tekstil, halı ve mobilya başta olmak üzere birçok sektörden firmamızın temsilcilerine ABD'nin önde gelen 30 firması ile 100'ü aşkın B2B görüşme imkanı sunduk. Heyete katılan firmalarımız, aynı zamanda sektörlerindeki iyi uygulama örneklerini yerinde gözlemleme imkanı buldu.

 Tüketimdeki daralmaya ve kurun rekabetçiliğimize olumsuz etkisine rağmen ABD'ye ve tüm pazarlarımıza ihracatımızı artırmak için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. İlk çeyrekteki daralmaya rağmen önümüzdeki aylarda ABD'ye ihracatta yeniden bir artış trendi yakalayacağımıza ve yılı en azından 2022 düzeyinde bir ihracatla tamamlayacağımıza inanıyorum."

MART AYI İHRACATI

Otomotiv 3,3 milyar dolarla mart ayında en çok ihracat yapan sektörler arasında ilk sırada yer aldı. Kimya 2,9 milyar dolarla ikinci, hazır giyim ve konfeksiyon 2 milyar dolarla üçüncü sıradaki yerini korudu. Kilogram birim ihracat değeri ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 artışla 1,67 dolara yükseldi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Her yıla ihracatı en az yüzde 10 artırma hedefi ile başlıyoruz. İlk çeyrekte önemli bir virajı döndük. Yıl sonunda da hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.”

Deprem etkisin hızlı atlatan ihracatta bir ay aradan sonra ibre yeniden yukarıya döndü. Türkiye Mart'ta 23,6 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin aylık ihracat rekoruna imza attı. 12 aylık dönemdeki ihracat ise 255,7 milyar dolar oldu.

Mart ayı dış ticaret verileri Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da katıldığı toplantıyla Ankara'da açıklandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe toplantıda yaptığı konuşmada bir yandan barınma başta olmak üzere deprem bölgesinde insani sorunların çözümüne odaklanırken diğer taraftan da üretimi yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. Bölgedeki üretici ve ihracatçıların sorunlarını titizlikle incelediklerini ve talepleri Ticaret Bakanlığı'na ilettiklerini hatırlatan Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

İHRACAT GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 4,4 ARTTI

“Depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken üretimin ve ihracatın devam etmesi bizim için büyük önem arz ediyor. Özellikle Mart ayında ortaya koyacağımız performans çok önemliydi. İhracatçımız bu büyük sınavı başarıyla geçti. Genel Ticaret Sistemi (GTS) kayıtlarına göre Mart'ı 23,6 milyar dolar ihracatla tamamladık. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 artıdayız. Bu sonuçla aynı zamanda Cumhuriyet tarihimizin en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık. Ocak-Mart dönemini kapsayan ilk çeyrekteki  ihracatımız yüzde 2,5 artışla 61,6 milyar dolara yükselirken, son 12 aylık ihracatımız ise 255,7 milyar dolar oldu. Geçen ay ihracatımıza en yüksek katkıyı 3,3 milyar dolarla yine otomotiv sektörümüz verdi. İlk beşteki diğer sektörlerimiz 2,9 milyar dolarla kimya, 2 milyar dolarla hazır giyim, 1,5 milyar dolarla elektrik elektronik ve 1,4 milyar dolarla çelik şeklinde sıralandı. Mart ayında 38 ilimiz ihracatını artırdı. En çok ihracat yapan ilk beş ilimiz İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Geçen ay bin 903 firmamız ihracat ailesine katıldı. Birim ihracat değerimiz ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 artışla 1,67 dolara yükseldi.”

TÜRKİYE'NİN İHRACATINDA İLK ÜÇ ÜLKE ALMANYA, ABD VE İTALYA

Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkelerin Almanya, ABD, İtalya, İngiltere ve Irak şeklinde sıralandığını bildiren Gültepe, Polonya, Kazakistan ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkeye ihracatta rekor kırıldığının altını çizdi. TİM olarak Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalıştıklarını hatırlatan Gültepe, şöyle devam etti: “Bu vizyon doğrultusunda stratejilerimizi oluştururken ihracat pazarlarımızı daha da genişletmek istiyoruz. Bakanlığımızın koordinasyonuyla ticaret heyetlerimize devam ediyoruz. Mart ayında tam 11 ülkeye ticaret heyeti düzenledik. Kolombiya, Gana, Japonya, Etiyopya, Brezilya, Şili, Malezya, Kanada, ABD, Fas ve Vietnam'da heyetlerimizi gerçekleştirdik. Bu ay Panama, Kosta Rika ve Azerbaycan'a gideceğiz. Özetle ticaret diplomasisini aralıksız ve mesafe tanımadan sürdürüyoruz. Yılı 100 ticaret heyeti ile tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca yıl sonuna kadar 45 alım heyetini de inşallah ülkemizde ağırlayacağız. Tüm firmalarımıza 'ticaret heyetlerine katılın' çağrımı bir kez daha yinelemek istiyorum.”

Her yıla ihracatı en az yüzde 10 artırma hedefi ile başladıklarını hatırlatan Mustafa Gültepe, ilk çeyrekte önemli bir virajı döndüklerini, yıl sonunda da hedefe ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EYLEM PLANI'NI AÇIKLANDI

TİM Sürdürülebilirlik Eylem Planı hedefleri kapsamında Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından hazırlanan ve OSD ile TAYSAD'ın katkılarıyla oluşturulan “Türkiye Otomotiv Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planı (OSEP)”, düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Türkiye ihracatının önemli sektörleri arasında yer alan otomotiv sektörünün Sürdürülebilirlik Eylem Planı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, TAYSAD Başkan Yardımcısı Berke Ercan, OSD Başkanı Cengiz Eroldu ve OİB Sürdürülebilirlik Komitesi Üyesi Kemal Yazıcı ile ihracatçıların katılımıyla düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıklandı.

TİM'in Sürdürülebilirlik Eylem Planı hedefleri kapsamında Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından hazırlanan ve OSD ile TAYSAD'ın da katkılarıyla oluşturulan “Türkiye Otomotiv Sektöründe Sürdürülebilirlik Eylem Planı (OSEP)” ile otomotiv sektörünün İklim Değişikliği ve Avrupa Yeşil Mutabakatı gibi önemli hedeflere uyum sağlanması hedefleniyor.

OSEP kapsamında altı başlık halinde oluşturulan ve 5 yılda tamamlanması öngörülen hedefler ise şunlar:  1-Farkındalık, 2-Mevcut Durum Tespiti, 3-Yeşil Dönüşüm için Finansa Erişim ve İş Birlikleri, 4-Çevresel Etkilerin Azaltılması ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş, 5-Çevreci Araçlar için Yeni Teknolojilere Geçiş ve 6-Sosyal Sürdürülebilirlik.

Plan, yoğun çabalar sonucu sektör temsilcilerinin de görüşleri alınarak kapsayıcı ve hedef odaklı bir şekilde hazırlandı. Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 8 bin ihracatçıya rehberlik edecek eylem planı ile endüstrinin gelecek hedeflerine katkı sunulması bekleniyor.

“ÜYESİ OLMASAK BİLE AB'NİN ORTAYA KOYDUĞU HEDEFLERE, DÖNÜŞÜME SEYİRCİ KALAMAYIZ”

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, toplantıda yaptığı konuşmada, sürdürülebilirliğin artık bir tercihten ziyade zorunluluk olduğunu, Avrupa Birliği'nin Yeşil Mutabakata uyum konusundaki adımlarını giderek hızlandırdığını, bu nedenle çok hızlı hareket etmelerinin gerekliliğine dikkati çekti.

AB'nin, en son açıkladığı Yeşil Mutabakat Sanayi Planı ile sanayide yeşil dönüşümün liderliğini üstlenmeye hazırlandığını hatırlatan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, şunları kaydetti: “Sıfır karbon hedefi ve sanayide yeşil dönüşümle birlikte yakın gelecekte ekonomik düzen yeniden şekillenecek. Enerji sistemleri dönüştürülecek. Çığır açan yeşil teknolojiler devreye girecek. Bu teknolojilere sahip olanlar rekabette öne geçecek. Avrupa Birliği bizim için alternatifi olmayan bir pazar. Üyesi olmasak bile ortaya koydukları hedeflere, dönüşüme seyirci kalamayız. Küresel rekabet gücümüzü koruyabilmemiz, Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarabilmemiz için 'yeşil dönüşüm' kritik önem taşıyor.”

“HEPİMİZİ GURURLANDIRAN TOGG'UN YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA YOLUNUN HEP AÇIK OLMASINI DİLİYORUM”

TİM olarak yeşil dönüşüm konusunda tüm sektörlere liderlik ve rehberlik yaptıklarını belirten TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Haziran 2021'de Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaştıklarını, plan kapsamında tekstil, tarım-hayvancılık, hazır giyim ve makine sektörlerinin eylem planlarını tamamladıklarını, son olarak da otomotiv sektörünün sürdürülebilirlik eylem planının hazır olduğunu dile getirdi.

OSEP'İ açıkladıkları Nisan 2023 tarihinin, otomotiv sektörü için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk yerli otomobilimiz TOGG'un teslimatı geçen pazartesi günü başladı. TOGG için sadece bir haftada 100 bin başvuru yapılmasını Türk mühendisine, yerli üretime ve sektörümüze güvenin bir işareti olarak değerlendiriyorum. 'Akıllı Cihaz' olarak adlandırılan TOGG'u aynı zamanda yüksek teknoloji kapasitemizi, yeşil üretim gücümüzü göstermesi adına da çok önemsiyorum. Hepimizi gururlandıran TOGG'un yurt içinde ve yurt dışında yolunun hep açık olmasını diliyorum.”

“SEKTÖRÜN YOL HARİTASI”

Otomotiv'in ihracatta lider sektör olduğunu kaydeden TİM Başkanı Mustafa Gültepe, sektörün mart ayını 3,3 milyar dolar gibi rekor bir ihracatla kapattığını, bu başarıda emeği olan tüm ihracatçıları tebrik ettiğini söyledi. Otomotivin dönüşümünü hızla tamamlamasının ve küresel rekabette gücünü artırmasının Türkiye'nin cari dengesi açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Gültepe, “Bu ortak gelecek vizyonununda, İhracatçı Birliğimiz, Otomotiv Sanayiciler Derneği ve TAYSAD'ın ortak imzası var. Sektörün yol haritası niteliğindeki eylem planına tüm sektör paydaşlarının katkı vermesini çok önemsiyorum. Bu anlamlı çalışma için başta Baran Çelik Başkanımız olmak üzere, TAYSAD ve OSD başkanlarımıza teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Mart ayı ihracat rakamlarına da değinen Gültepe, şunları aktardı: “Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin olumsuz yansımalarını, geçen ay ihracat rakamlarımızda görmüştük. Ancak ihracat ailemizin dayanışma ruhu ile hızlı bir toparlanma sürecine başladık. Ve bu büyük felaketin hemen adından Mart ayında 23,6 milyar dolar ile tarihi bir ihracat rakamına ulaştık. Son 12 ayda ise 255,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2023'e ihracatımızı en az yüzde 10 artırma hedefi ile başlamıştık. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen, önümüzdeki aylarda ihracatımızdaki artış trendini sürdüreceğimize inanıyorum.”

 
Erzurum ticaret sektörü performansında artış
 
Muz kolisinden uyuşturucu çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ticaret sektörü performansında artış
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2022 Aralık ayına göre faal mükellef sayısı, ...
Erzurum Mart ayı sektör en’leri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Mart ayında 16, 2023 ...
DHMİ Mart ayı Erzurum verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2022 yılı Mart ayına göre, 2023 diliminde Erzurum ...
 
Dış ticaret haddi Şubat ayında 10,4 puan arttı
2022 yılı Şubat ayında 74,5 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, ...
Perakende Satış Endeksleri açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı Perakende Satış Endeksleri’ni açıkladı.
DAP BKİ’den bölge çiftçisine destek
Muş’ta ‘Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)’ çerçevesinde ...
 
Erzurum’un 5’inci bölge payı açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 16 ilin yer aldığı bölgede Erzurum’un teşvikli ...
TBB Erzurum kredi verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 26,6 milyar TL tutarında kamu bankası ...
İnşaat maliyet endeksi açıklandı
İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 72,37, aylık yüzde 2,08 arttı.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri