Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken eksi 13,5'i gördü
Palandöken eksi 13,5'i gördü
‘81 İlde 81 Orman’
‘81 İlde 81 Orman’
ATAUNİV’de Karabağ gündemi
ATAUNİV’de Karabağ gündemi
Gazze’de can kaybı 43 bin 391’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 43 bin 391’e yükseldi
Kahraman Paşa Aksakallı’ya dadaşça sadakat
Kahraman Paşa Aksakallı’ya dadaşça sadakat
HABERLER>GÜNDEM
3 Mart 2022 Perşembe - 05:51

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 74.2’ye çıktı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,2 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 85,10 olarak güncellendi.

Erzurum 2’inci doz aşı oranı yüzde 74.2’ye çıktı

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,2 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 85,10 olarak güncellendi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Doğu Anadolu Bölgesinde 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 1, sarı kategoride ise 6 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Bingöl turuncu; Bitlis, Ağrı, Muş, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69.5, Ardahan’da yüzde 83.6, Bingöl’de 64,7, Bitlis’te yüzde 67.8, Elazığ’da yüzde 70,6, Erzincan’da yüzde 76,5, Erzurum’da yüzde 74,2, Hakkari’de yüzde 78.7, Kars’ta yüzde 77,8, Muş’ta yüzde 65,1, Malatya’da yüzde 76,5, Tunceli’de yüzde 80.3, Van’da yüzde 75.6 oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Salgının azalan etkilerine bağlı olarak dünya genelinde kısıtlamalar kaldırılıyor. Virüse karşı yaygın mücadele artık aşıyla veriliyor. Risk grubunda olan yakınlarımıza karşı koruyucu olmalı, zamanı gelen aşımız olup olmadığını birbirimize hatırlatmalıyız” dedi.

BÖLGESEL VERİLER

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı korona virüs tablosunda vaka sayısının arttığı il olan Kırşehir'de omicron varyantının etkisiyle vaka sayılarında artış yaşandı.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, haftalık genel ortalamada yükselişin Kırşehir'de olduğunu fakat sürecin beklenen şekilde olduğunu söyledi. Omicron varyantı ile beraber vaka sayılarının arttığının altını çizen Bulut, "Kırşehir'e omicron varyantı girdikten sonra hızlı bir şekilde yükseliş sorasında ise düşüş oldu. Özellikle bağışıklık sisteminde sorun olan kanser hastaları, yaşlılar ve bağlı gruplarda aşı olmayanlar maalesef ağır atlatıyorlar. İl genelinde aşılama konusunda çalışmalarımız koordineli şekilde iyi gitmektedir. 450 bin doz aşıya yaklaştık. Aşılama hızı yavaşlamış gibi görünüyor. Çünkü çoğu kişi ilk doz ve ikinci doz aşısını oldu. İlk başlardaki yoğunluğumuz yok ama beklentimiz vatandaşlarımızın üçüncü, dördüncü doz aşılarını tamamlamalarıdır" diye konuştu.

KARADENİZ BÖLGESİ

TOKAT’TA, 21 GÜNDE 3 BİN 126 DOZ TURKOVAC AŞISI UYGULANDI

Tokat’ta, 21 günde 3 bin 126 doz Turkovac aşısı uygulandı.

Tokat İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Turkovac, Sinovac ve Biontech aşılarıyla bağışıklama çalışmaları devam etmekte olduğunu söyledi. Korona virüse karşı aşı çalışmalarının tüm sağlık kuruluşlarında (tüm hastaneler, aile sağlığı merkezleri) yapılmakta olduğunu belirten Nergiz, “Yerli ve milli aşımız Turkovac aşısı tüm devlet hastanelerimizde uygulanmaktadır. 7 Şubat tarihinden bugüne kadar 3 bin 126 doz Turkovac aşısı uygulanmıştır. İlimizde Turkovac, Sinovac ve Biontech olmak üzere toplam 1 milyon 96 bin 277 doz aşı yapılmıştır. Pandemi ile mücadelede en etkili yöntem olan bağışıklama; salgının kontrol altına alınması, yayılımının önlenmesi , mortalite ve morbidite (ölüm ve sekel bırakma) oranının düşürülmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Aşı önceliği bulunan vatandaşlarımız tercih ettiği aşıyı, ilgili sağlık kuruluşlarından randevu/randevusuz olarak yaptırabilmektedir” diye konuştu.

 “SON VARYANT YÜZ GÜLDÜRÜCÜ, VİRÜS KENDİ KENDİNİ YOK EDİYOR”

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Omicron varyantı gerçekten yüz güldürücü. Virüs kendi kendini yok ediyor diyebiliriz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka sayısını ve vaka sayısı en çok artan 10 ili açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabında, "12-18 Şubat arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Kovid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık insidans haritasında" dedi ve "12-18 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Amasya, Kırşehir, Aksaray, Denizli, Yozgat, Çorum, Samsun, Tunceli, Eskişehir, Artvin" ifadelerini kullandı.

“Farkına varmadan hastalığı geçiren çok kişi var”

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, tüm Türkiye’de korona virüs vakalarında azalma olduğuna değinerek, “Ordu’da vaka sayıları düşüyor, il genellerine bakıldığı zaman yükselen iller olabilir ancak toplama bakıldığı zaman Türkiye’de vaka sayılarında ciddi bir düşüş var, beraberinde ölüm sayılarında da düşüş var. Bu sevindirici bir durum. Bu varyasyondan kaynaklanıyor, omicron varyantı hafif geçiyor, ölüm sayıları azalıyor hatta farkına varmadan hastalığı geçiren birçok kişi var. Hastamız olarak bile kabul edemiyoruz, çünkü hiç hissetmediği için ve test yaptırmadığı için hastalığı bilmeden geçiriyorlar” diye konuştu.

“SON VARYANT YÜZ GÜLDÜRÜCÜ, KENDİ KENDİNİ YOK EDİYOR”

“Bu son varyant gerçekten yüz güldürücü, virüs kendi kendini yok ediyor diyebiliriz” diyen Prof. Dr. Enginyurt, “Ama buna rağmen tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Çünkü bu son varyasyonun ileride neler oluşturabileceği ile ilgili şuan yorum yapmamız mümkün değil. Bu nedenle tedbirimizi elden bırakmamak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“AŞININ GÜVENİLİRLİĞİ ÇOK FAZLA”

Sağlık Bakanlığı’nın ilerleyen günlerde diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yakın zamanda bazı kısıtlamaları tamamen kaldırabileceğini düşündüklerini ifade eden Enginyurt, “Ama yine de uzunca bir süre tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor, kural olsun ve olmasın tedbirlere devam etmemiz gerekiyor. Bu tablo şunu göstermiştir ki; aşının güvenliği çok fazladır. O nedenle aşılarımızı ve hatırlatma dozlarını yaptırmamız gerekiyor ta ki ‘tüm dünyada pandemi kalktı’ denilene kadar aşılanmaya devam etmek gerekiyor. Benim izlediğim servis ve polikliniklerde hastalar eğer aşılı ise hastalığı çok hafif atlatıyorlar. Ölüm oranları şuan sadece yaşlı hastalarda ve aşı olmayan yaşı hastalarda görünüyor. O nedenle yaşlılarımız da korumak adına onların aşılarını ve hatırlatma dozlarını yaptıralım” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu’da aşı oranlarının Türkiye’deki aşı oranlarının çok üzerinde olduğunu ve bu konuda vatandaşların ilgisi ve sağlık çalışanlarının gayretinin fazla olduğunu sözlerine ekledi.

AKDENİZ BÖLGESİ

Isparta’da TURKOVAC aşısı uygulaması Isparta Şehir Hastanesi’nden sonra Eğirdir, Şarkikarağaç ve Yalvaç ilçelerinde de başladı.

Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, TURKOVAC aşısı olmak isteyen vatandaşların Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Şarkikaraağaç Doktor Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi ve Yalvaç Devlet Hastanesi’nden randevu alırken aşı tercihini belirterek MHRS aşı randevu ekranı ya da Alo 182 hattı ile TURKOVAC aşı randevularını alabileceği bildirildi. Isparta İl Sağlık Müdürlüğü, birinci doz, ikinci doz ve hatırlatma dozları da dahil olmak üzere TURKOVAC aşısı olmak isteyen tüm vatandaşları aşı olmaya davet etti.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Turkovac aşısı Covid'den ölümü önlüyor

Şanlıurfa'da aşı üretim tesisinde açıklamada bulunan TÜSEB Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, Turkovac aşısının deneme, uygulama çalışmaları sonrası ölümü önlediği ve hastalığı hafif geçirmede etkili olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da aşı üretim tesisinde, Covid-19’un Omicron varyantına karşı inaktif Turkovac aşı çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki aşı üretim ve geliştirme tesisinde toplanan Turkovac heyeti, aşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, TÜSEB Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, TÜSEB Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, TÜSEB Türkiye Aşı Enstütüsü görevlisi Dr. Şükran Yılmaz, TÜSEB Türkiye Aşı Enstitüsü görevlisi Dr. Musa Alkan ve Aşı üretim tesisi Ar-Ge sorumlusu Dr. Nilay Ünal katıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan TÜSEB Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, üretilen Turkovac Omicron aşısının, deneme sonuçları sonrası ölümü önlediği ve hastalığı hafif geçirmede etkili olduğunu aktardı.

“TURKOVAC YOĞUN BAKIMA GİTMEYİ ÖNLÜYOR”

Prof. Dr. Ateş Kara açıklamasının devamında, “Bir Aşının etkinliğine baktığımız zaman bir aşının neye karşı etkili olduğunu, ölüme karşı mı etkili olsun istiyoruz, hastanede yoğun bakıma karşı yatmada mı etkili olsun istiyoruz ya da hastaneye gelmeyi önleyecek kadar veya hastalığı tamamen durdursun mu istiyoruz. Şimdi mesela çocukluk çağı aşılarımız var. Kızamık aşısı, kızamığı tamamen durduruyor, tamamen ortadan kaldırıyor. Ama öbür taraftan baktığımızda grip aşısı, ölümü önlüyor. Yoğun bakıma gitmeyi çok azaltıyor. Ama ölümü önlüyor. Ama öbür taraftan değerlendirdiğimiz zaman ‘grip aşısı olduğunuzda grip olur musunuz’ evet grip olursunuz. Hatta şöyle söyleyelim grip aşısı grip olmayı önlemede yüzde 30 ile yüzde 50 etkilidir. Yani aşı olanların yüzde 50’si yine grip olabilirler ama gribi çok hafif olurlar. Ama ne olur grip aşısı ölme ihtimalini ortadan kaldırır. Şimdi bu gözlerle baktığımız zaman bizim klinik çalışmalarda da, klinik uygulamalarda da yani yaygın uygulamada da gördüğümüz şöyle bir iz var. Evet Turkovac aşısı ölümü önlemede çok etkili, önlüyor. Yoğun bakıma gitmeyi önlüyor, hastaneye başvuruyu önlemede de etkinliği çok yüksektir. Yani diğer inaktif aşı ile karşılaştırdığımız zaman, biz bu faz-3 çalışmalarımızı yaparken diğer inaktif aşıya karşı yapmıştık. Yani daha önceden yapıldığı gibi bir taraftan plasemo yapıp tamamen aşısız bırakıp, diğer tarafta aşılı olanları karşılaştırmada, her iki aşı koluna da aşı uygulanmıştı. Öyle baktığımızda da diğer aktif aşıya göre daha üstün olduğunu gösterecek veriler ortaya çıktı. Yani bu bir avantajdı. Biz hem buradan hem sonrasındaki gelen çalışmalardan Turkovac aşısının koruyucu olduğunu gördük” dedi.

“YERLİ AŞIYA YOĞUN İLGİ VAR”

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, "Turkovac aşımızın bilimsel ve teknolojik çalışmaları halihazırda yeni varyantları karşıda devam etmektedir. Bu noktada Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) olarak ve üretici firmamıza nitelikli ar-ge personeli halihazırda yeni varyantlara karşı aşı çalışmalarında hızlı bir biçimde yapmaktadırlar. Bu çalışmaların önemi özellikle geleceğin pandemilerine hazır olmak açısından ve yeni varyantlara karşı aşımızın etkili ve güvenli olarak kullanılabilmesine devam etmesi açısından son derece yüksek önemi haizdir. Bu günün bilimi yarının teknolojisi olur. O noktada aşının bilimsel bilgiyle üretilmesi, bu teknolojilerin devamı açısından son derece önemlidir. Bugün bu noktada akademisyenlerimizin, araştırmacılarımızın, uzmanlarımızın yapmış olduğu açıklamalar da bu açıdan son derece anlamlıdır. Turkovac aşımız bugün 81 ilde yapılmaktadır. Birinci dozdan 4’üncü doza kadar aşımızın tercih edildiğini görüyoruz. Özellikle 3. ve 4. dozlarda çok yoğun bir aşılamanın olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

EN KAPSAMLI COVİD 19 KONGRESİ GAZİANTEP'TE DÜZENLENECEK

Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan COVİD-19 pandemisi ile yapılacak kongre hakkında bilgilendirmek amacıyla Rektörlük Senato Toplantı Salonunda basın toplantısı gerçekleştirildi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Rektör Yardımcısı, Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Ayşe Balat, Kongre Başkanı Dr. Adnan Hammad, Wayne State Universitesi Tıp Fakültesi Dekan Yard, Bilimsel Komite Başkanı Dr. Basim Dubaybo, Nebraska Tıp Merkezi, Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Bruce Grogan’ın katıldığı toplantıda, kongre öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunuldu.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Amerika Birleşik Devletleri-Küresel Sağlık Araştırması, Yönetimi ve Çözümler Birimi, Gaziantep Üniversitesi, Beyrut- Amerikan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Nebraska Üniversitesi önderliğinde dünyada COVİD-19 ile ilgili en büyük kongrelerden birisinin 28 Mayıs- 3 Haziran tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını söyledi. Kongrede dünyanın birçok ülkesinden gelecek değerli bilim insanları ile birlikte COVID-19 pandemisinin hemen her yönüyle tartışılacağını belirten Prof. Dr. Balat, “Dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerimiz, köklü tarihi geçmişi, ekonomisi, gastronomisi ile dünyaya adından söz ettiren Gaziantep şehrimizin yaşanılarak öğrenilmesi ve tanıtımı konusunda önemli birer elçi olacaklar. Gaziantep Üniversitesi köklü geçmişi ve mevcut sağlık alt yapısı ile MENA bölgesi için sağlıkta mükemmeliyet merkezi olma yolunda ilk adımı atacaktır” dedi.

“Yaklaşık 110 bilim insanının konferans için Gaziantep’te olacak”

Kongre Başkanı Dr. Adnan Hammad, kongrenin aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelecek kuruluşlar ve üniversitelerdeki Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Amerika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA bölgesi) bilim insanları arasında küresel bağlamda sağlık köprülerinin kurulmasını sağlayacağını belirtti. Dr. Hammad, ” Herkesin bildiği üzere Covid-19 çok büyük engeller oluşturdu. Birçok ölümler yaşandı, ne yazık ki nahoş durumlarda da karşılaşıldı. Tüm dünya çapında ve özellikle çocuklar üzerinde stresli günlerin yaşanmasına neden oldu. Bu durum bizim açıkçası bir ders çıkarmamızı sağladı. Herkes güvende olmazsa hiç kimse güvende olmaz. Bu konferansta birçok çıkarmamız dersler olacak. Gelecekte yine pandemilerin nasıl etkileyeceğine dair dersler çıkaracağız. Yaklaşık 110 bilim insanının konferans için Gaziantep’te olacağını belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Birçok sağlık sorunu ele alınacak

Kongrede, MENA bölgesinin karşı karşıya olduğu birçok sağlık sorununun ele alınacağını kaydeden Wayne State Universitesi Tıp Fakültesi Dekan Yard, Bilimsel Komite Başkanı Dr. Basim Dubaybo, deneyimlerin paylaşılacağını ve farkındalığın artırılması ile çözüm politikaları üzerinde düşünüleceğini ifade etti. Dr. Dubaybo, “Konferansımızın birinci amacı eğitimsel olacak. Bu konferans sayesinde birbirimizden çok şey öğreneceğiz. Farklı ülkelerin, kurumların pandemiye karşı neler yaptıklarını ileride neler yapmamız gerektiğini konuşacağız. Pandemiye karşı nasıl bir ortak tepkinin verilmesi gerektiğini konuşacağız. Neleri arttırmamız gerek ve nasıl arttırmamız gerektiğini eğitimsel olarak ele alacağız. İkinci amacımız ise uzun süreli olarak katılımcılar arasında ilişkinin oluşturulmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

MARMARA BÖLGESİ

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin bağlı olduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, "Tahminimiz martın ortasından itibaren İstanbul’un bayağı bir rahatlayacağı, İstanbul’u takiben de Türkiye’de bir rahatlama gözükmeye başlıyor. Bazı şeyleri elden bırakmamak biraz daha sabretmek lazım" dedi.

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin bağlı olduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, pandemiyle mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi. Mart ayının ortasından itibaren vaka sayılarında daha büyük bir düşüş beklediğine dikkat çeken Prof. Dr. Adaş, pandemiyle mücadelede geçen 2 yılı da değerlendirdi. Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, “İki tane yerleşkemiz var, birisi Sadi Konuk öbürü Murat Dilmener Acil Durum Hastanemiz ikisinde de düşüşler devam ediyor. Bizim tahminimize göre mart ayında; martın ortasından itibaren İstanbul’un baya bir rahatlayacağı, biliyorsunuz İstanbul’u da takiben Türkiye’de bir rahatlama gözükmeye başlıyor" diye konuştu.

Bugün gerçekleşecek Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından maske zorunluluğunun kalkabileceği görüşlerine ilişkin konuşan Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş: “Sağlık Bakanlığı önüne teknik ve bilimsel veriler gelmeden böyle bir kararı almayacaktır. Tabi bu veriler istenilen düzeyde gelirse bu kararı alacaktır. Bir teorik var, bir pratik var. Pratikte baktığımız zaman çok fazla uyulmadığını görüyorsunuz ben de uyarıyorum zaman zaman burada da uyarıyoruz ama buna rağmen insanların riayet etmediğini görüyoruz. Onda biraz gevşeme olur diye düşünüyorum. Kapalı yoğun olan bir alışveriş merkezinde bence orada takın ne zararı olacak. Yarım saat, bir saat alışveriş yaparken maskeli yapın size faydası var” şeklinde konuştu.

 
Uyuşturucu tacirleri tutuklandı
 
TİM Erzurum verilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümrük şehitleri rahmet niyazlarıyla anıldı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 2 yıl önce Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret ...
Türkan veda etti
1998 yılından beri Oltu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ...
Gazeteci Polat’ın baba acısı
Erzurum’da görevli gazeteci Oktay Polat’ın babası Dursun Ali Polat geçirdiği ...
 
Gönüllü gençlere kamp jesti
Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi, bir ilke imza attı. Gençlik liderleri ...
Palandökenli kadınlardan örnek girişim
Palandöken İnovasyon Kadın Girişim, Üretim, İşletme Kooperatifi tığ ve ...
Ortaokul öğrencilerinden Sevgi Evlerine ziyaret
Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Dadaş Ortaokulu öğrencileri, ...
 
Ailelerin evlat nöbeti 912’inci gününde
Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Büyükşehir Deprem Gerçeğini gündeme taşıdı
Büyükşehir Belediyesi, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası ...
Yeşilay’dan bağımlılıkla etkin ve kararlı mücadele
Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mevlüt Doğan 1-7 Mart Yeşilay Haftası olması ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri