Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Doğu'da kış gündemi
Doğu'da kış gündemi
Çocuk Koruma Kurulu toplandı
Çocuk Koruma Kurulu toplandı
Kişi başına 81.5 bin TL kredi kullandık
Kişi başına 81.5 bin TL kredi kullandık
ATAUNİV’de nanoteknoloji gündemi
ATAUNİV’de nanoteknoloji gündemi
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri azaldı
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri azaldı
HABERLER>EĞİTİM
27 Şubat 2021 Cumartesi - 13:51

Azmi ile herkese örnek oldu

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okurken yasakçı zihniyetin başörtüsü engeli nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan 53 yaşındaki Hanife Demir, 2011 yılında gelen afla yeniden üniversiteye başlayıp 2015 yılında mezun oldu.

Azmi ile herkese örnek oldu

Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okurken yasakçı zihniyetin başörtüsü engeli nedeniyle okulunu bırakmak zorunda kalan 53 yaşındaki Hanife Demir, 2011 yılında gelen afla yeniden üniversiteye başlayıp 2015 yılında mezun oldu. Demir, aynı yıl KPSS’yi kazanarak öğretmen olarak atandı.
Türkiye tarihine "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat’ın üzerinden 24 yıl geçti. Ancak başörtüsü yasağı 1968 başladı. bu yasağın 1987 mağduru Hanife Demir, azmi ile diğer mağdurlara örnek oldu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde okurken, başörtüsü yasağı nedeniyle 1987 okulunu bırakmak zorunda kalan Hanife Demir, 2011 yılında gelen afla yeniden üniversiteye başlayıp 2015 yılında mezun oldu ve aynı yıl KPSS’yi kazanarak atandı.
Kendisinin yeniden üniversiteye başlamasıyla birçok kişiye de ilham verdiğini belirten Demir, yaşadığı o günleri anlattı. Demir, “Türkiye’de, 28 Şubat döneminde başörtüsüyle ilgili uzun soluklu eylemler olduğu için sanki yasak o döneme hasmış gibi biliniyor. Aslında Türkiye’de 1968’de ilk başörtüsü yasağı üniversitelerde başladı. Ben bu sürecin 1987’de etkisinde kalanlardanım. O dönemde başörtüsü yasağından dolayı üniversiteden ayrılmak zorunda kaldım. O dönem yasaklar katı bir şekilde uygulanıyor, hatta rektörlük binasına bırakın öğrenciyi siviller bile başörtülü alınmıyordu. Ben o süreçte gittim. üniversitede Eylemler kırıldığı için hiçbir eylem olmadı. Ben okulu bırakmak zorunda kaldım” dedi.
Başörtüsü ile hayatlarından köklü bir değişiklik yaşadıklarını kaydeden Demir, “Bizim başörtümüz sadece başörtüsü değil, yani o bir inancın sembolik şekli olduğu için biz hayatımızdaki değişimi köklü bir değişim olarak yapmıştık. Hayatımızda bizi yaratanın emirleri belirleyici oluyordu oda bir başörtüsünden ibaret değildi. En başta İslam büyün bir ahlak sistemi demek, fedakarlık demek, yardım severlik demek biz üniversiteyi bıraktık ama insanlığımızı bırakmadık, bilakis tüm enerjimizi, zamanımızı insanın yararlına işlerle geçirdik” ifadelerini kullandı.
“Yarım kalan okulunu tamamlayıp atandı”
2011 yılında gelen afla yeniden üniversite hayatına başlayan Hanife Demir, 2015’de mezun olduktan sonra aynı yıl KPSS sınavından da geçerek atandığını söyledi. Demir, birçok inşada yeniden okumaları konusunda ilham olduğunu belirterek, “Arap Dili ve Edebiyatını okudum 4 yılda bitirdim hiçbir şekilde bir bütünlemeye kalmadan 2015 yılında aynı yılda KPSS’yi kazandım ve atandım, hiçbir başlık yaşamadım çünkü öğrenme hep devam ediyor insanlar bunun farkında değil. Benden sonrada emin olum belki yüzlerce üniversiteye başlayanlar oldu ve ben onlara dedim ki siz öğrenmeye devam ediyorsunuz dedim böylelikle çok insanın üniversiteye başlamasına vesile oldum” diye konuştu.

 
Genç yükümlülerle temel kayak eğitimi
 
Müzikle stres atıyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ mezunları buluştu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) mezunları Kariyer Planlama Uygulama ...
Çomaklı: ‘Bu yara 29 yıldır kapanmadı’
Çomaklı mesajında: “Dünyanın gözü önünde yaşanan Hocalı katliamının sebep ...
‘Sağlık anlamında riske girmeyeceğiz’
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Sağlık anlamında herhangi bir riske girmeksizin, ...
 
ATAUNİ’de radyasyon fiziği alanında önemli başarı
Fen Fakültesi Fizik Bölümü ve Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama ...
ATAUNİ sosyal sorumlulukta 1. sırada
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Üniversitelerin performanslarının ...
ETÜ’den ARÜ’ye işbirliği köprüsü
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasında yapılacak ...
 
TÜBİTAK'tan ETÜ’ye bir destek daha
ARDEB (1002) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ...
Atatürk Üniversitesinde Bahar Dönemi başladı
2020-21 güz dönemini sorunsuz bir şekilde ağırlıklı olarak uzaktan eğitim ...
Aşkale MYO’da Prof. Dr. Kundakçı dönemi başladı
İspir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof, Dr. Mutlu Kundakçı Aşkale ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri