Atatürk Üniversitesi üst yönetimi, bilimsel çalışmalarında ortalamanın üzerinde atıf alan öğretim üyeleriyle "Araştırma Üniversitesi Göstergeleri Kapsamında Üniversitemiz Yayın ve Atıflarının Değerlendirilmesi" toplantısında bir araya geldi.
Bilimsel yayınları çeşitlendirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları ile sürekli olarak bir araya gelen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yönetim ekibi bu doğrultuda yaptıkları yayınlarda ortalamanın üzerinde atıf alan öğretim üyeleriyle "Araştırma Üniversitesi Göstergeleri Kapsamında Üniversitemiz Yayın ve Atıflarının Değerlendirilmesi" toplantısında buluştu.
Konukevi 2’de gerçekleşen yemek programına Rektör Çomaklı’nın yanı sıra rektör yardımcıları, rektör danışmanları ve öğretim üyeleri katıldı. Program Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nesrin Feyzioğlu’nun icra ettiği eserler eşliğinde başladı.
Atatürk Üniversitesinin kısa zamanda kat ettiği mesafenin birçok başarıyı da beraberinde getirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından üniversite tarafından verilen eğitimin akredite edilerek tescil altına alması ile başlayan, YÖK’ün Araştırma Üniversitesi apoletini takması ile devam eden yükseliş sürecinin ‘Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları kategorisinde YÖK 2022 Yılı Üstün Başarı Ödülü’ ile ‘Öğrencilerin En Memnun Olduğu Kariyer Fuarı’ ödülleriyle taçlandığını vurguladı.
“Üniversitemiz, Bilim Dünyasında Önemli Bir Konuma Sahip”
Köklü bir altyapıya sahip olan Atatürk Üniversitesinin kurulduğu günden itibaren gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle önemli bir konuma sahip olduğunun ve proje, patent, yayın, Ar-Ge ve toplumsal fayda faaliyetlerinde her zaman önde olmayı gaye edindiğinin altını çizen Rektör Çomaklı: “Yaptığınız çalışmalarla bu gayemizi hayata geçirdiğinizi ve üniversitemizi bilimsel anlamda ileri noktalara taşıdığınızı memnuniyetle belirtmek isterim. Bizler de ‘marifet iltifata tabidir’ düsturuyla elde edilen başarıları hiçbir zaman karşılıksız bırakmıyoruz. Bugün de düzenlediğimiz yemek programıyla hem çalışmalarıyla ortalamanın üzerinde atıf alan öğretim üyelerimizle bir araya gelmek hem de istişare etmek üzere buluştuk. Oldukça rekabetçi bir alan olan bilimsel yayınlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ancak eser sayımızı daha da çeşitlendirmeli ve çoğaltmalıyız. Bu noktada üniversite yönetimi olarak üzerimize ne düşüyorsa bu zamana kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi uluslararası alanda söz sahibi olacak çalışmalarla temsil ettiğiniz için teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Program; öğretim elemanlarının soru, istek ve görüşlerinin not edilmesiyle sona erdi.